NPO Radio 2 Top 2000

Brad Roberts over het verhaal achter Mmm Mmm Mmm Mmm van Crash Test Dummies

foto: screenshot YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Brad Roberts over het verhaal achter Mmm Mmm Mmm Mmm van Crash Test Dummies

In New York vertelt zanger en gitarist Brad Roberts van de Crash Test Dummies het verhaal achter Mmm Mmm Mmm Mmm.

Kon tekstschrijver Brad Roberts geen woorden meer verzinnen? Schort er wat aan zijn rijmtalenten? Was de inspiratie op? Het is wellicht makkelijk grapjes maken over een liedje met de titel Mmm Mmm Mmm. Maar het is moeilijk ontkennen dat het een popsong pur sang is. Het nummer staat op het tweede album God Shuffled His Feet uit 1993. Dit album resulteert in ieder geval in 1994 in een wereldwijde naamsbekendheid voor de Crash Test Dummies. In deze Top 2000 a gogo uit 2021 gaan we langs bij zanger en gitarist Brad Roberts.

"De jaren 80 waren net voorbij. De tijd van hairmetal. Alle zangers in dat genre zijn screamers", vertelt Brad. "Als kind luisterde ik naar Alice Cooper en The Rolling Stones en ik dacht dat ik niet kon zingen, omdat ik niet zo hoog kwam. Blijkbaar probeerde ik mensen met een ander bereik na te zingen."

Bekijk hieronder de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mmm Mmm Mmm Mmm in de NPO Radio 2 Top 2000

Mmm Mmm Mmm Mmm van de Crash Test Dummies staat in 2023 op plek 1829 in de lijst der lijsten. Bekijk hier de statistieken van het nummer in de Top 2000 door de jaren heen.

Ster advertentie
Ster advertentie