NPO Radio 2 Top 2000

Bart brengt met zijn stemlijst een ode aan broer Marcel: 'Zijn favoriete plaat'

foto: BNNVARA
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Bart brengt met zijn stemlijst een ode aan broer Marcel: 'Zijn favoriete plaat'

Jan-Willem en Jeroen zijn zoals gebruikelijk vroeg uit de veren. Al zijn ze vandaag niet in Hilversum, maar rijden ze met de Top 2000 Stembus in het heuvelachtige Zuid-Limburg. In Echt schuift Jeroen aan bij Bart, zijn vrouw Audrey en hun twee kinderen Maud en Rik voor een ontbijtje én vier stemlijstjes.

Waar Bart en zijn familie nu nog aan de ontbijttafel broodjes beleggen met Limburgse appelstroop, zijn de gezinsleden normaal gesproken druk aan het meeschreeuwen met de IntroRally. "Het lijkt dat het zo makkelijk op de radio", merkt Bart op.

Ode aan broer Marcel

Op tafel heeft Jeroen vier stemlijstjes met vier potloden klaargelegd. Maar Bart moet hem teleurstellen: "Het is nog niet klaar, maar ik ben er wel druk mee bezig. Dat is niet een lijstje dat je in één dag maakt." En daar heeft de gastvrije Limburger natuurlijk gelijk in.

Toch krijgt één nummer net zoals bij afgelopen edities sowieso een plek in het stemlijstjes van Bart, namelijk Alles Geprobeerd van Het Goede Doel. "Het is niet per se mijn favoriete plaat", vertelt Bart. "Dat is nogal een beladen nummer voor mij. Mijn broer is door een noodlottig ongeval om het leven gekomen op amper 36-jarige leeftijd. Dat was eigenlijk zijn favoriete plaat die heel vaak gedraaid werd het studentenhuis waar hij zat, bij Camelot Excalibur in Eindhoven. Bij alle huisfeesten werd die plaat gedraaid en ook op zijn uitvaart, waar misschien wel 1.000 man aanwezig waren, werd die plaat ook gedraaid, met het met het koor van het dispuut erbij. Dat was wel heel erg indrukwekkend moet ik zeggen." En speciaal voor Bart en zijn broer Marcel draait Jan-Willem Alles Geprobeerd:

Ster advertentie
Ster advertentie