NPO Radio 2 Top 2000

Regenboog steelt de show tijdens Pinkpop-optreden Foo Fighters

foto: Still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Regenboog steelt de show tijdens Pinkpop-optreden Foo Fighters

Vandaag in 2011 brengt Foo Fighters het zevende studioalbum Wasting Light uit. De plaat scoort vier Grammy Awards, waaronder de prijs voor Best Rock Album.

In 1995 vormt de ex-Nirvana-drummer Dave Grohl de Amerikaanse rockband Foo Fighters, waarbij hij zelf de zang op zich neemt. De band scoort door de jaren heen een aantal grote hits, zoals Everlong, Learn To Fly en The Pretender.

Wasting Light

In 2011 brengen de rockers alweer hun zevende studioalbum Wasting Light uit, waarbij de muzikanten teruggrijpen naar de basis van rock. Het blijkt een groot succes, met instant klassiekers als Rope en Walk.

Het album bereikt in Nederland een tweede plek in de Album Top 100 en een eerste plaats in onder andere de Amerikaanse, Engelse en Vlaamse lijsten. Daarmee is Wasting Light tot dan toe het meest succesvolle album van de band ooit.

Pinkpop

Datzelfde jaar staan de Foo Fighters op Pinkpop. Het publiek gaat helemaal uit z’n dak tijdens de show. Maar het meest opvallende moment is niet het krachtige optreden, de uitzinnige fans of een nieuwe song, maar een weerfenomeen. Tijdens de show ontstaat namelijk een legendarisch moment als Grohl de hit Learn To Fly stillegt omdat er een enorme regenboog in de lucht te zien is. "Er is daar een f*cking regenboog", roept de frontzanger naar de lucht wijzend. "De eerste regenboog ooit die ik tijdens een rockoptreden zie."

Bekijk hieronder het bijzondere moment terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Foo Fighters met negen noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. Nirvana scoorde maar liefst tien noteringen. Benieuwd hoe hun muziek zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie