NPO Radio 2 Top 2000

Ilse DeLange breekt door met World Of Hurt

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Ilse DeLange breekt door met World Of Hurt

De Almelose Ilse DeLange droomt al vroeg van een carrière als succesvolle country- en popzangeres. 25 jaar geleden komt die wens uit, als ze hoge ogen gooit met haar debuutalbum World of Hurt.

De Almelose Ilse DeLange tekent in 1998 een contract met het Amerikaanse Warner Brothers. Daarna vertrekt ze naar Nashville, de country-hoofdstad van de Verenigde Staten waar ze haar eerste plaat opneemt met met Barry Beckett (die eerder met Paul Simon, Bob Dylan, Joe Cocker en Dire Straits werkte).

In de zomer van 1998 komt haar debuutalbum uit. World Of Hurt blijkt een groot succes; in de eerste 5 maanden na de release van de plaat worden er ruim 100.000 exemplaren verkocht.

World Of Hurt

"Op een gegeven moment ben je op de juiste plek, met de juiste mensen en dan begint het allemaal te rollen", zegt de dan 20-jarige DeLange als ze aanschuift bij tv-programma van Paul de Leeuw. Als de zingende schoenenverkoopster uit Almelo – "Ik werk nog een beetje bij" - haar nummers When We Don’t en Just Like The Moon en ten gehore brengt, valt het Nederlandse publiek als een blok voor haar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

25 jaar

Inmiddels is Ilse DeLange een hoop albums verder, maar haar debuutplaat blijft natuurlijk speciaal. Op Twitter staat de zangeres dan ook even stil bij het bijzondere jubileum. "Kan niet geloven dat het al 25 jaar geleden is", schrijft de zangeres boven een foto van de albumhoes. Onder het bericht wordt DeLange gefeliciteerd door fans. "Luister nog steeds elke dag naar je muziek", schrijft een fan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ilse DeLange in de NPO Radio 2 Top 2000

Ilse DeLange staat in 2022 vijf keer in de NPO Radio 2 Top 2000 lijst. De hoogste notering van de zangeres is I Still Cry op plek 1007.

Ster advertentie
Ster advertentie