NPO Radio 2 Top 2000

The Weeknd slaat op I Feel It Coming de handen opnieuw ineen met Daft Punk

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Weeknd slaat op I Feel It Coming de handen opnieuw ineen met Daft Punk

In 2016 scoort de Canadese zanger The Weeknd in samenwerking met het Franse duo Daft Punk kort na het succesvolle Starboy opnieuw een hit. Lees hieronder hoe deze mix van funk, disco en seks wordt geboren in Parijs.

I Feel It Coming is - zoals je misschien al had geraden - in de kern een liefdeslied, maar geen lovesong à la Mariah Carey of Charles Aznavour. Het nummer vertelt het verhaal van een vrouw die gekwetst is in een vorige relatie - "You've been scared of love and what it did to you" – en de zanger wil er maar al te graag voor zorgen dat ze deze nare ervaring zo snel mogelijk achter zich kan laten – "Baby, I can make it right."

Naast dit romantische gebaar, speelt vooral de seksuele liefde een hoofdrol in I Feel It Coming. Mocht die titel opeens een nieuwe dimensie krijgen, dan heb je het bij het juiste eind. De regels "I feel it coming. I feel it coming, babe" uit het refrein zingt The Weeknd telkens vier keer. Die herhaling is niet een teken dat de singer-songwriter weinig inspiratie had, maar hij probeert de intensiteit en het patroon na te bootsen van een naderend orgasme, een vrouwelijk orgasme welteverstaan. De zanger gelooft namelijk dat seks het vermogen heeft twee mensen bij elkaar te brengen. Het gevoel dat "het" eraan komt, kan tegelijkertijd ook worden opgevat als een metafoor voor een naderende verandering, een nieuw hoofdstuk in een roerig liefdesleven. The Weeknd moedigt zijn fans duidelijk aan open te blijven staan voor liefde, zelfs als dat betekent dat je jezelf kwetsbaar moet opstellen.

Met dank aan Daft Punk

De Canadese singer-songwriter sluit voor deze single opnieuw de handen ineen met Daft Punk, die ook op de titeltrack van het album Starboy (2016) te horen zijn. The Weeknd spreekt herhaaldelijk zijn bewondering uit voor het werk van Daft Punk en hun unieke benadering van het musiceren. In een interview met de Wall Street Journal beschrijft hij de samenwerking met het duo als een buitengewone reis. "Hun studio is als een ruimteschip; er is veel apparatuur. Maar de manier waarop ze muziek maken, de manier waarop ze het uitleggen, is heel filmisch." De zanger prijst het vermogen van het duo om muziek te visualiseren: "Het is alsof ze een pagina uit een roman voorlezen: 'We willen er zeker van zijn dat het aan het einde voelt alsof de zon opkomt en dat er misschien een achtervolging plaatsvindt.'"

Als The Weeknd de studio in Parijs binnenstapt waar hij heeft afgesproken Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, heeft het Franse tweetal de opzet voor het nummer al klaarliggen: "Het was een van de nummers die ze voor mij speelden. En ik was erop aan het freestylen in een poging een 'vibe' te vinden. Guy-Manuel en Thomas gaven me een soort instructies hoe ik het moest maken... omdat ze willen dat het zo authentiek mogelijk klinkt", vertelt de Canadese artiest tegen Zane Lowe.

Samen op het podium

Tijdens de Grammy Awards van 2017 staat The Weeknd op het podium met Daft Punk met een medley van hun gezamenlijke nummers van Starboy: Starboy en I Feel It Coming. Daft Punk verschijnt in lange donkere gewaden op het podium dat is omgetoverd tot een set die lijkt op Supermans Fortress of Solitude. Check hieronder hoe dat eraan toegaat:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Weeknd in de NPO Radio 2 Top 2000

The Weeknd staat in 2023 vijf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. I Feel It Coming staat op plek 1693, gevolgd door Moth To A Flame op 1432, Starboy op 1369, Save You Tears staat op nummer 790 en Blinding Lights vind je terug op plek 195.

Ster advertentie
Ster advertentie