NPO Radio 2 Top 2000

Eros Ramazzotti en Luciano Pavarotti in duet op Se Bastasse Una Canzone

foto: YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Eros Ramazzotti en Luciano Pavarotti in duet op Se Bastasse Una Canzone

Twee van de grootste zangers uit de Italiaanse muziekgeschiedenis delen in 1998 eenmalig het podium. Toeschouwers zijn getuige van een ontroerende uitvoering van Se Bastasse Una Canzone.

Gedurende de jaren 90 organiseert de Italiaanse operazanger Luciano Pavarotti jaarlijks een groots benefietconcert om geld op te halen voor War Child. Tijdens de editie van Pavarotti & Friends uit 1998 zet de tenor zich in voor kinderen die zijn opgegroeid tijdens de Eerste Liberiaanse Burgeroorlog, die woedde van 1989 tot en met 1996. Daarvoor haalt Pavarotti het neusje van de zalm uit de muziekwereld naar zijn woonplaats Modena, waaronder Jon Bon Jovi, Spice Girls, The Corrs en Eros Ramazzotti.

Eerste top 10-hit voor Ramazzotti

Pavarotti gaat met elke gast in duet. Samen met zijn landgenoot Ramazzotti vertolkt hij een indrukwekkende uitvoering van Se Bastasse Una Canzone. Dat lied is in 1990 de eerste top 10-hit voor Ramazzotti en nog altijd een van zijn meest geliefde liedjes. De duetversie met Pavarotti is één van de absolute hoogtepunten van het benefietconcert uit 1998. Werkelijk ‘una bella canzone’!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie