NPO Radio 2 Top 2000

The Killers coveren The Smiths-klassieker This Charming Man met Johnny Marr

foto: Screenshot YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Killers coveren The Smiths-klassieker This Charming Man met Johnny Marr

Wanneer de show van The Killers op Glastonbury in 2019 bijna afgelopen is, haalt frontman Brandon Flowers een muzikale legende het podium op: The Smiths-gitarist Johnny Marr. De band speelt een cover van het mede door Marr geschreven This Charming Man.

Marr gaf eerder in het festivalweekend een solo-optreden op Glastonbury, waarbij This Charming Man schitterde door afwezigheid op de setlist. Des te groter was de verrassing toen bezoekers het nummer alsnog konden horen - tijdens het optreden van The Killers.

This Charming Man

Johnny Marr hoeft het nummer alleen maar in te zetten, of het publiek gaat helemaal los. This Charming Man, dat oorspronkelijk in 1983 als single verscheen, is een van de bekendste tracks uit de catalogus van The Smiths. Sinds het uiteenvallen van de band, vanwege onenigheden tussen Marr en de eigenzinnige frontman Morrissey, zingt de gitarist het nummer zelf tijdens zijn optredens.

Op Glastonbury 2019 zingt Marr het nummer echter weer eens met een frontman in de vorm van The Killers' Brandon Flowers. De Amerikaan is overduidelijk vereerd om met Marr op het podium te staan en zo'n indieklassieker te zingen. Bekijk de beelden van het optreden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Krijg je geen genoeg van Johnny Marr? De legendarische gitarist hoefde gelukkig na This Charming Man niet direct zijn spullen te pakken. Samen met The Killers mocht hij met Mr. Brightside de zaterdagavond van Glastonbury afsluiten. Het nummer heeft sinds het uitkwam een legendarische status in Engeland, zoals ook te zien is aan het uitbundige publiek dat woord voor woord keihard meezingt.

'Up and down the neck'

Die track is wel andere koek dan This Charming Man, vertelde Marr later in een interview met Absolute Radio: "Dat klopt inderdaad. Het is wat minder 'up and down the neck'. Ik moest het voor mezelf wat uitbreiden om het een beetje spannend te maken."

Bekijk 'Mr. Brightside' met Johnny Marr hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Killers in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staan The Killers drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000, met Mr. Brightside op 130 als hoogste notering. Ook The Smiths zijn drie keer terug te vinden in de lijst, met There Is A Light That Never Goes Out op 870 als populairste track.

Ster advertentie
Ster advertentie