NPO Radio 2 Top 2000

Whitney Houston zingt loepzuivere versie I Wanna Dance With Somebody bij Top of the Pops

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Whitney Houston zingt loepzuivere versie I Wanna Dance With Somebody bij Top of the Pops

Bij muziekprogramma Top of the Pops werd regelmatig wat geplaybackt. Maar niet door Whitney Houston: de zangeres verbluft kijkers van de Britse show in 1987 met een loepzuiver gezongen versie van haar hit I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me).

In 1987 is Houston bezig aan een zegetocht na de release van Whitney, haar tweede album. Met de eerste single van die plaat, I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), heeft de Amerikaanse zangeres meteen een gigantische hit te pakken. In juni van dat jaar is Houston zelfs de eerste vrouwelijke artiest die tegelijkertijd met een single en een album op nummer 1 komt in de VS.

Top of the Pops

Ter promotie van Whitney toert Houston de wereld rond. Daarbij brengt ze ook haar eerste bezoek aan het gerenommeerde Britse muziekprogramma Top of the Pops, waar ze meteen haar visitekaartje aflevert. Want waar een grote groep artiesten ervoor kiest om te playbacken in de tv-show, gaat Houston voor een liveversie van I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me).

In de week voor het optreden in Top of the Pops, dat op 21 mei 1987 plaatsvindt, staat de song nog op de tiende plek van de hitlijsten, maar twee weken later heeft Houston ook de eerste plek in Groot-Brittannië te pakken.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grammys

Ook bij de Grammys blijft het succes van het nummer niet onopgemerkt. Houston weet zowel voor het album Whitney als voor I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) een nominatie in de wacht te slepen. En hoewel de award voor het beste album naar The Joshua Tree van U2 gaat, mag Houston voor haar single wel de prijs voor Best Pop Vocal Performance in ontvangst nemen.

’80s Achtdaagse op NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie