NPO Radio 2 Top 2000

De Wolff covert Black Magic Woman

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. De Wolff covert Black Magic Woman

Inmiddels zijn Jan-Willem en Jeroen met de NPO Radio 2 Top 2000 Stembus aanbelandt in het mooie Limburg. Dat het in het zuiden vaak gezellig is, bewijzen de vele Maastrichtenaren die zich in de vroege uurtjes al hebben verzameld voor een waanzinnig optreden van De Wolff.

De grote vraag die Jan-Willem en Jeroen deze week aan alle artiesten stellen, en natuurlijk ook aan de leden van De Wolff: welke cover ligt hen aan het hart? Gitarist en zanger Pablo van de Poel hoeft daar geen seconde over na te denken. De band gaat namelijk voor een cover van Black Magic Woman, het nummer van Fleetwood Mac. "Iedereen kent Fleetwood Mac natuurlijk. Maar ik heb toch het idee dat veel mensen, vooral jongere mensen niet weten dat die band - voordat Stevie Nicks en Christine McVie erbij kwamen - een hele geschiedenis al heeft als bluesband met Peter Green op gitaar en zang, wat in mijn optiek een van de beste gitaristen ooit is. En ja, die hebben prachtige muziek gemaakt."

Black Magic Woman

Een van die prachtige nummers is Black Magic Woman. Veel mensen denken dat het origineel afkomstig is van Santana, die het nummer covert voor zijn album Abraxas. Beide versies zijn overigens in 2022 wel terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000.

Hieronder hoor je het gesprek én De Wolffs versie van Black Magic Woman:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Limburgse bluesrockband speelt ook nog Night Train uit het eigen repertoire:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie