NPO Radio 2 Top 2000

Måneskin neemt afscheid van een geliefde op The Loneliest

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Måneskin neemt afscheid van een geliefde op The Loneliest

Damiano David, de frontman van Måneskin, laat zich van een emotionele kant zien op het nummer The Loneliest. “Dit lied betekent heel veel voor me. Het is erg persoonlijk, en ik hoop dat jullie je er aan kunnen spiegelen op jullie eigen manier.”

The Loneliest van Måneskin belichaamt het klaagzang van Damiano die afscheid lijkt te nemen van een ex-lover in de muziekvideo van het nummer. De dramatische ballad is een liefdesverklaring naar een geliefde, terwijl de band tegelijk ook afscheid neemt van diegene. De band noemt het zelf een lading van emotionele gevoelens die zowel een liefdesbrief, een vaarwel of een testament kan zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heimwee

In een interview met Rock Sound vertelt Damiano hoe hij aan de inspiratie is gekomen om het nummer te schrijven. “Het was een moeilijke tijd voor mij. We waren al drie maanden weg van huis en de heimwee kickte in. Mijn vriendin was ziek en ik kon mijn vrienden en familie al een lange tijd niet zien. En ik dacht: ‘Wat als ik nooit meer terug zou kunnen komen, wat zou ik dan tegen ze willen zeggen?’”

Globale groei

Ook was het erg spannend voor de band om een ballad uit te brengen. Door het Eurovisie Songfestival groeit de fanbase enorm. “Er waren veel mensen die de diepere nummers niet van ons gewend waren, terwijl dit wel een belangrijke kant van onze muziek is. Sinds alle globale aandacht hadden we nog geen ballad als single uitgebracht", vertelt bassist van de band Victoria De Angelis. “Het was een grote stap en dat vond ik erg spannend.”

De NPO Radio 2 Top 2000

De emotionele rockballad van Måneskin scoort goed bij de luisteraars van de NPO Radio 2 Top 2000. Waar het nummer in 2022 nog op 1716 staat, stijgt het in 2023 met 1284 plekken naar plek 432.

Ster advertentie
Ster advertentie