NPO Radio 2 Top 2000

Marco Schuitmaker transformeert beladen Engelbewaarder om tot feestelijke cover

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Marco Schuitmaker transformeert beladen Engelbewaarder om tot feestelijke cover

Met miljoenen streams en hoge noteringen in de Nederlandse hitlijsten heeft Marco Schuitmaker afgelopen zomer een knaller van een hit te pakken. Hij heeft het nummer omgetoverd tot een ware feestknaller, hoewel het origineel verre van feestelijk is.

Marco Schuitmaker komt met Engelbewaarder nieuw binnen in de NPO Radio 2 Top 2000 op plek 243. Je hoort hem op 30 december 2023 tussen 23:00 en 00:00!

Het nummer wordt in 1976 uitgebracht door de Belgische schlagerzangeres Mieke en is geschreven door niemand minder dan Pierre Kartner (Vader Abraham). Het nummer is ontstaan nadat Mieke een auto-ongeluk overleeft. In het lied neemt Mieke de luisteraar mee in een autorit waar ze op het nippertje aan een tragisch einde ontsnapt. Het beschrijft het moment waarop ze zich beseft dat haar leven is gered door een engelbewaarder.

Sterke connectie met origineel

Hoewel Mieke destijds met haar versie de hitlijsten niet haalt, heeft Schuitmaker bijna 50 jaar later een nieuwe versie van het nummer gemaakt die wel de hitlijsten weet te veroveren. Doordat hij opgroeit te midden van Nederlandstalige muziek raakt Marco Schuitmaker vertrouwd met het origineel van M'n Engelbewaarder. Hij voelt een sterke band met het nummer en besluit daarom om er zijn eigen draai aan te geven.

Omgetoverd tot iets positiefs

Schuitmaker verandert het bedroefde nummer om tot een positief levenslied. “Gered worden door een engelbewaarder, dat kun je ook omdraaien tot iets positiefs”, vertelt de zanger aan het AD. Maar wanneer hij dat idee aandraagt aan de studio, wordt hem geadviseerd het niet te doen. En toch ondanks het gebrek aan ondersteuning en vertrouwen neemt hij het nummer op en transformeert het in een feestelijke plaat die nu wordt verwelkomd in de NPO Radio 2 Top 2000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Engelbewaarder in de NPO Radio 2 Top 2000

Marco Schuitmakers Engelbewaarder staat in 2023 voor het eerst in de lijst der lijsten op plek 243. Bekijk meer statistieken via deze pagina.

Zo volg je de NPO Radio 2 Top 2000

De beste, leukste en mooiste liedjes ooit hoor je van 25 t/m 31 december in de Top 2000! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

>> KLIK HIER OM DE LIJST VAN 2023 TE BEKIJKEN <<

Ster advertentie
Ster advertentie