NPO Radio 2 Top 2000

André Rieu waagt zich aan de Top 2000 Shuffle

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. André Rieu waagt zich aan de Top 2000 Shuffle

Jan-Willem en Jeroen strikken vanochtend een bijzondere deelnemer voor de Top 2000 Shuffle, namelijk André Rieu. De officieuze zomerburgemeester van Maastricht laat zijn eigen composities even voor wat het is om te beslissen welke track uit de lijst der lijsten aan of uit gaat.

De Koning van de Wals is momenteel druk bezig met het voorbereiden van zijn kerstconcerten. "Ik ga dadelijk weer repeteren", vertelt de violist, orkestleider en muziekproducent, die duidelijk staat te trappelen om zelf weer het podium te bestijgen. "Ik heb iets met Kerstmis, ik denk iedereen. Maar wat ook bijzonder is: we hebben het MECC, dat is gewoon een lelijke congreszaal, omgebouwd tot de allermooiste zaal waar we ooit hebben gespeeld!"

'Wat een spel!'

Het eerste nummer in de Top 2000 Shuffle is Impossible van Nothing but Thieves. "Het is een compositie", merkt Rieu op. Maar ondanks dat gegeven, wil hij toch nog even verder luisteren. Bij het horen van Irene Cara’s Fame slaat de twijfel toe als hij nogmaals met zijn neus op op het feit wordt gedrukt dat het nummer niet meer terug te halen is. "Ja, wat een spel!" Kiest de componist voor Fame of luistert hij verder? Je hoort het hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie