NPO Radio 2 Top 2000

Glenn Frey staat centraal in legendarisch Eagles-optreden uit 1977

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Glenn Frey staat centraal in legendarisch Eagles-optreden uit 1977

Het optreden dat Eagles in 1977 in het Capital Centre in Washington gaf, staat bekend als een van de beste concerten uit de geschiedenis van de band. Naast een klassieke uitvoering van Hotel California, gooide de groep ook hoge ogen met New Kid in Town.

In maart 1977 heeft Eagles net zijn vijfde en meest legendarische plaat uitgebracht: Hotel California. De eerste single van dat in december 1976 uitgekomen album is niet de wereldberoemde titeltrack, maar het door Glenn Frey gezongen New Kid in Town.

New Kid in Town

Tijdens het optreden in het Capital Centre pakt een 29-jarige Frey op imposante wijze de hoofdrol in de live-uitvoering van New Kid in Town. Bekijk de beelden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hotel California

Uiteraard staat Hotel California die avond ook op de setlist. De 18 duizend aanwezigen in de tot concertpodium omgebouwde sportarena reageren wildenthousiast wanneer Don Henley de eerste regel van het onvergetelijke nummer zingt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eagles in de NPO Radio 2 Top 2000

In de afgelopen editie van de NPO Radio 2 Top 2000 was Eagles 9 keer terug te vinden. Hotel California was met plek 3 de hoogste notering. New Kid in Town stond op 792.

Ster advertentie
Ster advertentie