NPO Radio 2 Top 2000

De legendarische Grammy-show van Pharrell Williams, Daft Punk, Stevie Wonder en Nile Rodgers

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. De legendarische Grammy-show van Pharrell Williams, Daft Punk, Stevie Wonder en Nile Rodgers

Pharrell Williams wordt vandaag Abraham. Ter ere van die mijlpaal keren we terug naar 2014, als de creatieve en muzikale duizendpoot samen met Daft Punk, Stevie Wonder en Nile Rodgers een waanzinnig optreden geeft op het podium van de 56ste Grammy Awards.

In 2013 komt Daft Punk met een nieuw album: Random Acces Memories. Op de plaat zijn onder andere Pharrell Williams en Chic's Nile Rodgers te horen. Deze twee heren doen mee op de single Get Lucky, een wereldwijde hit.

Voetjes van de vloer

Een jaar later, in 2014, besluiten de mannen van Daft Punk het Grammy-podium te betreden en geven ze de allereerste live uitvoering van hun hit Get Lucky. En dat doet het Franse elektronische duo niet alleen. Samen met Williams, die eerder die avond een Grammy voor producer van het jaar in ontvangst heeft mogen nemen – muzieklegende Stevie Wonder en Chic's Nile Rodgers bouwen de artiesten een bijzonder funky disco/soulfeest op het podium.

Op een donker podium met alleen een spotlight op de zanger, zingt Williams zet het eerste couplet van Get Lucky in. Vervolgens gaat het licht aan en speelt, tot groot genoegen van de zaal, Rodgers gitaar aan zijn rechterzijde en zingt Wonder het tweede couplet aan zijn linkerzijde. De robots van Daft Punk lijken nergens te bekennen, tot aan de achterkant van de nep-analoge studio-opstelling een zwart scherm omlaag schuift en de dj’s met hun kenmerkende helmen verschijnen.

5 minuten lang zetten de muzikanten de zaal op z’n kop met een mash-up van Get Lucky, Harder, Better, Faster, Stronger, Chic's Le Freak en Wonders Another Star. Andere aanwezige artiesten, waaronder Yoko Ono, Beyoncé, Steven Tyler, Paul McCartney en Ringo Starr, staan stuk voor stuk te dansen en mee te zingen.

Onder de indruk

Na het optreden lijkt vedette Rodgers overdonderd door het podium vol sterren. "Normaal gesproken zit ik nooit verlegen om de juiste woorden, maar vanavond is een schok voor mij. Spelen met Stevie Wonder was alles wat ik had verwacht. Ik ben echt weggeblazen", zei Rodgers in de perskamer.

Kijk hieronder het optreden terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het optreden was niet het enige wat die avond de aandacht trok. Na afloop van de Grammy’s ontdekte Williams dat zijn enorme hoed, ontworpen door designer Vivienne Westwood, aardig wat belangstelling genoot. Het hoofddeksel krijg zelfs eigen accounts op sociale media, waaronder Twitter.

Pharrell Williams in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Get Lucky op plek 1068 in de NPO Radio 2 Top 2000. Pharrell Williams staat ook nog in de lijst met Happy op plek 876.

Ster advertentie
Ster advertentie