NPO Radio 2 Top 2000

Bijna 30 jaar na de release zingt Stef Bos zijn klassieker Is Dit Nu Later

foto: Huub Verwey
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Bijna 30 jaar na de release zingt Stef Bos zijn klassieker Is Dit Nu Later

In 1990 brengt Stef Bos als twintiger het album Is Dit Nu Later uit, met daarop zijn hit Papa en het geliefde Is Dit Nu Later. Kijk hieronder hoe de zanger het nummer bijna 30 jaar na de release opvoert in Muziekcafé.

Van het album, dat dubbel platina gaat, worden er in Nederland meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Stef Bos neemt in datzelfde jaar een Zilveren Harp en een Edison in ontvangst. En Papa is de grootste hit uit zijn carrière. Maar Bos’ allereerste single Is Dit Nu Later doet vrij weinig in de hitlijsten. Toch groeit het nummer uit tot een moderne klassieker en is het de afgelopen negen edities een vaste waarde in de NPO Radio 2 Top 2000.

Is dit nu later?

In het nummer bezingt Bos het idee dat je als volwassene alle antwoorden hebt op de vraagstukken uit je jeugd: "later zal alles duidelijk worden." Maar niets blijkt minder waar: "Ik weet nog steeds niet wie ik ben." Is Dit Nu Later is geschreven vanuit het perspectief van iemand van 18 á 19 jaar, vertelt de zanger in het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn En Omstreken: "Het gaat over iemand die zich belazerd voelt terwijl het leven eigenlijk nog niet begonnen is."

In 2020, bijna 30 jaar nadat de single in de schappen verschijnt, brengt Stef Bos het nummer live ten gehore in Muziekcafé. Hieronder kun je het optreden terugluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie