NPO Radio 2 Top 2000

The Killers primeuren nieuwe track 'Dying Breed' op Instagram

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Killers primeuren nieuwe track 'Dying Breed' op Instagram

The Killers hebben gisterenavond hun nieuwe track 'Dying Breed' geprimeurd tijdens een livestream op Instagram.

'Dying Breed' is afkomstig van het aankomende album Imploding The Mirage. Het zesde studioalbum van de Amerikaanse rockband zou eind mei van dit jaar worden uitgebracht, maar de plaat is vanwege het coronavirus tot nader order uitgesteld.

Primeur op Instagram

Leadzanger Brandon Flowers en drummer Ronnie Vannucci Jr. primeurden de track gisterenavond op een livestream vanuit de studio. Ook lieten de twee een klein stukje van de eveneens nieuwe track 'My Own Soul's Warning' horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Imploding The Mirage

Op het nieuwe album van The Killers heeft de band het geluid gevangen van Bruce Springsteen en Manchester. Dat vertelde Brandon Flowers eerder aan het Britse muziekmagazine Q over de opvolger van Wonderful Wonderful uit 2017. "Het heeft op de één of andere manier het geluid van Bruce Springsteen en Manchester", aldus de frontman. In het Engelse district kwamen sinds de jaren zestig grote bands als Joy Division, New Order, The Smiths en Oasis tot bloei. Ook zijn er volgens de zanger overeenkomsten met het geluid van The Kinks. "Ik denk dat dat is wanneer we op ons best zijn. Wanneer we in staat zijn om deze verschillende elementen te nemen en ze samen te laten werken."

​THE KILLERS DRIE KEER IN TOP 2000

The Killers stonden dit jaar drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000. 'Mr. Brightside' is hun grootste hit in de lijst. Deze track vinden we terug op plek 185. 'Human' volgt op 851, terwijl 'Somebody Told Me' plek 1344 inneemt. Hoe deed de band het door de jaren heen? Check het op onze statistiekenpagina.

De Grote Bonanza

NPO Radio 2 staat van maandag 20 t/m maandag 27 april in het teken van De Grote Bonanza! Vraag acht dagen lang nummers aan voor jezelf of voor iemand anders. Wil jij The Killers horen? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app. Jij vraagt. Wij draaien.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie