NPO Radio 2 Top 2000

Op basisschool Ichthus wordt druk gestemd

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Op basisschool Ichthus wordt druk gestemd

Jan-Willem en Jeroen bezochten eerder al een middelbare school en vandaag worden ze opgewacht in Genemuiden door basisschooldocent Karin en haar klas. "Dit is zo'n enthousiaste klas. Ik dacht: die gaan gewoon lekker stemmen met z'n allen."

De NPO Radio 2 Top 2000-fan en stemmer juffrouw Karin heeft niet alleen haar eigen leerlingen meegenomen, ook haar zoon Ruben staat erbij samen met meester Thomas. Ruben heeft zijn lijstje in de hand en verklapt enkele tracks die door de strenge selectie zijn gekomen: "Tattoo en Chiquitita."

Ukelele

Maar Ruben is niet de enige muzikale leerling. Ook de rest van de kinderen die zich voor het schoolgebouw hebben verzameld, zijn hartstikke muzikaal, vertelt Thomas. "Ze kunnen allemaal ukelele spelen hier." Jan-Willem kan zijn verbazing over de instrumentkeuze niet verbergen: "Dan kun je ze alle instrumenten van de wereld leren en dan leer je ze een ukelele." Maar het instrument komt niet uit de lucht vallen. Onder zijn leerlingen is de Koreaans-Amerikaanse artiest BoyWithUke. Zijn muziek concentreert zich rond de ukelele. "Dus het is helemaal hip", legt Thomas uit.

De klas van juffrouw Karin mag gezamenlijk een nummer uitkiezen dat zal worden gedraaid vanuit de NPO Radio 2 Stembus. Hieronder check je waar de keuze op is gevallen:

Ster advertentie
Ster advertentie