NPO Radio 2 Top 2000

Eric Clapton treedt in 1990 op met National Philharmonic Orchestra

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Eric Clapton treedt in 1990 op met National Philharmonic Orchestra

Eric Clapton geeft in het begin van de jaren 90 meerdere concerten in de Royal Albert Hall in Londen. Waaronder dit legendarische optreden met National Philharmonic Orchestra in op 10 februari 1990.

Tweeënveertig optredens

In 1990 en 1991 geeft Clapton in totaal tweeënveertig optredens in de Royal Albert Hall. Tijdens een tweeënhalf uur durend concert in 1990 wordt de zanger muzikaal ondersteund door het National Philharmonic Orchestra. De stem van Clapton in combinatie met de band en strijkers maakt deze versie van Wonderful Tonight helemaal compleet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wonderful Tonight

Clapton schrijft Wonderful Tonight terwijl hij op zijn vriendin (en toekomstige vrouw) zit te wachten om samen een avondje uit te gaan. Pattie Boyd vertelt in een interview met The Guardian uit 2008: "Eric zat te pingelen op zijn gitaar, terwijl ik boven jurken aan het passen was. Ik was in paniek over mijn haar, mijn kleren. Het duurde allemaal zo lang dat ik verwacht had dat hij me zou uitschelden. Maar toen ik beneden kwam zei hij: 'luister hiernaar'."

Eric Clapton in de Top 2000

In 2021 staat Eric Clapton vijf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Ook Wonderful Tonight weet de lijst te halen. Hij stijgt zelfs met 39 plekken naar de 458e plek in de lijst. Benieuwd hoe het nummer door de jaren heen is gestegen en gedaald? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie