NPO Soul & Jazz

Airto

  1. Nieuwschevron right
  2. Airto

De Nederlandse soulzanger Aïrto is uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. De aankomende maanden hoor je nog veel meer over deze 25 jarige artiest, die vooral bekend is van YouTube.

Op geheel eigen wijze coverde hij tientallen hits van wereldsterren waarmee hij miljoenen mensen wereldwijd bereikte. Radio 6 Soul & Jazz biedt Aïrto een podium, draait veelvuldig zijn single ‘Mystery’ en zet hem in de spotlight.

Met het uitbrengen van zijn nieuwe single geeft de zanger het signaal af veel in zijn mars te hebben. Op YouTube geniet Aïrto ruime bekendheid, op Noorderslag beklom het talent het podium en deze week verscheen zijn nieuwe single op iTunes. Voor Radio 6 Soul & Jazz al met al aanleiding om zijn talent te bevestigen en hem te betitelen als Radio 6 Soul & Jazz Talent. De singer-songwriter sluit als Radio 6 Soul & Jazz Talent aan bij Kris Berry en Jungle By Night. Radio 6 Soul & Jazz talenten treden de komende zomer op bij festivals in Nederland, waaronder North Sea Jazz.

Aïrto

Sinds 2005 staat de jonge Nederlandse soul- en R&B zanger Aïrto Edmundo via YouTube in de belangstelling bij muziekliefhebbers. Zijn stem wordt regelmatig vergelijken met die van James Morrison en John Legend. Sommige YouTube filmpjes, gemaakt in huis, zijn al meer dan een miljoen keer bekeken. Naast covers van onder andere Adele, Donny Hathaway, Bruno Mars en Jamie Cullum schrijft en zingt Aïrto eigen nummers. In 2005 debuteerde hij met zijn eerste nummer ‘You’. Justin Stanley, bekend van samenwerking met Eric Clapton, Sheryl Crow, Jamie Lidell, produceerde het door de zanger geschreven ‘Mystery’. Momenteel wordt hard gewerkt aan het debuutalbum.