Jazzpianist Mike Longo (83) overleden

Hij was een prominent jazzpianist en werkte onder meer met Dizzy Gillespie

Jazzpianist Mike Longo, o.a. bekend van zijn werk met Dizzy Gillespie, is afgelopen zondag op 83-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Dat heeft zijn vrouw Dorothy Longo bevestigd. Longo werd vorige week dinsdag opgenomen in het ziekenhuis in New York en had al onderliggende medische problemen.

Longo is niet de eerste jazzmuzikant die aan het coronavirus komt te overlijden. Op 10 maart overleed de Argentijnse saxofonist Marcelo Peralta en vandaag werd bekend dat ook de Kameroense Manu Dibango het virus niet heeft kunnen verslaan.

Mike Longo werd bekend door zijn werk met trompettist Dizzy Gillespie. Vanaf de late jaren 60 speelde Longo in de band van Gillespie (met o.a. James Moody op sax en fluit) en was hij ook muzikaal leider van de band. Hij is te horen op Gillespies live album Impulse!, Swing Low, Sweet Cadillac en verschillende andere albums.

Deze video is van een concert in Copenhagen in 1968. De band speelt een stuk van Longo genaamd Dina-a-Ling:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties