Meet PAX the Humanoid #ESNS2020

één van de vijf acts op ons Soul & Jazz-podium op Noorderslag dit weekend

Terwijl Eurosonic al in volle gang is kijken wij uit naar Noorderslag op 18 januari. Ook dit jaar hosten we een eigen podium in de Oosterpoort en we laten je graag kennismaken met de vijf acts die daar die avond te zien zijn.

PAX the humanoid is al jaren een sleutelfiguur in de bloeiende Utrechtse muziekwereld. Hij werd bekend als de charismatische frontman van The Kyteman Orchestra, waarmee hij een reeks legendarische optredens gaf op festivals als Lowlands en North Sea Jazz en in een uitverkochte Paradiso. Na een radiostilte van enkele jaren, bracht PAX in mei 2019 zijn goed ontvangen solo-debuut the humanoid uit, een conceptueel album waar hij bijna tien jaar aan heeft gewerkt.

Live brengt hij zijn Engelstalige raps, zang en spoken word ten gehore over de muziek van een ijzersterke, vierkoppige liveband, en smelten jazz, experimentele hiphop en elektronische beats naadloos samen. Hij haalt uit de ups en downs van zijn leven inspiratie voor zijn muziek. Van pesterijen op het schoolplein tot epilepsie-aanvallen, tot vallen en opstaan als jongvolwassene: PAX maakt van zijn struggles en overwinningen poëtische verses omlijst door bevrijdende reggae, funky beats, en een compleet bandgevoel, met als belangrijkste ingrediënten wilskracht en volharding. De band wordt geleid door de virtuoze Nederlandse jazzpianist Niels Broos, o.a. bekend van zijn werk met Jameszoo en BINKBEATS.

Meer over PAX the Humanoid lezen? 3voor12 Utrecht sprak hem begin vorig jaar over zijn nieuwe muziek. Dat interview lees je hier.

AANKONDIGING PAX THE HUMANOID X ESNS 2020:

Afgelopen najaar zochten we PAX op in het Centraal Museum in Utrecht, net voor zijn show op Le Guess Who? om hem te verrassen met het goede nieuws. Check de beelden hier:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.MEER PAX THE HUMANOID?

Check ook zijn nieuwe EP Love Rocks op Spotify:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties