Planning week 2 (6 januari t/m 12 januari 2020)

Nieuwe muziek bij Andrew, bijzondere thema's bij Phil en Benjamin en interessante gasten bij Co de Kloet

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!

Ma 06/01 (19:00 - 20:00 uur) - Live: Andrew Makkinga

Andrew start je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week.

Di 07/01 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: Jules Deelder

Vlak voor kerst overleed dichter, performer, drummer, jazzkenner en -liefhebber Jules Deelder op 75-jarige leeftijd. Benjamin brengt een eerbetoon aan zijn vriend en medemuzikant met een speciaal samengesteld uur aan muziek.

Di 07/01 (20:00 - 21:00 uur) - Valvetronic Brassband (Noorderslag 2019)

In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag 2020 blikken we terug met een aantal hoogtepunten van vorig jaar. Onder anderen Valvetronic Brassband schitterde op ons Soul & Jazz-podium in de Oosterpoort op Noorderslag.

Wo 08/01 (19:00 - 21:00 uur) - Soul Walking Dead #3

In Soul Walking Dead brengen Phil Horneman en Leroy Rey een eerbetoon aan onlangs overleden muzikale grootheden.

Do 09/01 (19:00 - 20:00 uur) - Makkinga Meets: Niels Broos

Toetsenist Niels Broos is van grote waarde in de Nederlandse jazzscene. Hij maakte naam in de band van Kyteman en werkt ondertussen met ontzettend veel muzikanten samen (o.a. Binkbeats en PAX the Humanoid). Naast eigen werk speelt hij ook veel met drummer Jamie Peet, bijv. volgende week op het Winter Jazz Festival in New York. Daarover vertelt Broos meer bij Andrew en natuurlijk neemt hij ook zijn favoriete muziek mee.

Vr 10/01 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Don't Mess With Phil

One'sy Muller presenteerde vorige week haar laatste show op NPO Soul & Jazz. Deze week komt Phil Horneman je weekend opstarten met zijn favoriete plaatjes.

Za 11/01 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Marta Arpini

Zangeres Marta Arpini komt bij Co de Kloet op bezoek! Met haar band Forest Light nam ze onlangs haar eerste album op. Haar doel: 'telling meaningful stories through the purity of songs’. Marta geeft de luisteraar een inkijkje in haar belevingswereld; haar eigen betoverende microkosmos. Verlangend, teder en warmbloedig enerzijds; energiek, fris en sprankelend anderzijds.

Zo 12/01 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Udo Pannekeet

Twee keer per maand gaat Co de Kloet in gesprek met prominente gasten, aan de hand van hun favoriete muziek. Deze keer is bassist Udo Pannekeet te gast. Hij is o.a docent op conservatoria in Haarlem en Nijmegen en speelt in verschillende bands (Tim Langedijk Trio, Great Eyeballs), en in november 2019 kwam zijn tweede soloplaat uit.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Check ook onze Soul & Jazz Top 40 op Spotify. Een maandelijks bijgewerkte lijst met 40 van de mooiste liedjes die de afgelopen tijd op single, EP of album zijn verschenen. Een schatkist aan nieuwe muziek dus!

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Maria Jose Govea


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties