Andrew sprak met Sticks over zijn expositie 'Onrust'

Expositie ‘Onrust’ is een combinatie van audiovisuele installaties, teksten, muziek en projectie

De nieuwe muziek van Sticks is slechts 4 maanden te horen als onderdeel van zijn expositie 'Onrust' in Museum de Fundatie in Zwolle. Er komt geen cd of vinylplaat uit en ook online zul je er niks van terugvinden. Na 5 januari 2020 (de laatste dag van de expositie) is de muziek voor goed verdwenen!

Junte Uiterwijk –beter bekend als Sticks– uit Zwolle werkt aan nieuwe muziek die niet op Spotify, YouTube, cd of vinyl uitkomt, maar exclusief voor vier maanden te ervaren is in Museum de Fundatie in Zwolle. Daarna is het weg en nooit meer ergens te horen. Dit project is een creatieve samenwerking tussen Sticks, Red Bull en Museum de Fundatie.

Een tijdje geleden stapte Andrew in de trein naar Zwolle om de expositie zelf te bekijken én om met Sticks in gesprek te gaan. Uit dat gesprek kwamen bijzonder mooie dingen naar voren. Terugluisteren kan hier:

Andrew in gesprek met Sticks over zijn expositie 'Onrust'


MEER OVER ONRUST

De muzikale tentoonstelling kwam tot stand onder de vleugels van Red Bull en samen met Museum de Fundatie. Sticks’ visie was duidelijk: “Het is een prachtig museum en als ‘kind van de stad’ was het voor mij het mooist om dit idee in Zwolle ten uitvoer te brengen. Het team van Museum de Fundatie hielp mij bij alle mogelijkheden in het pand en de inrichting van de ruimtes. Deze vernieuwende manier van muziek presenteren valt binnen de visie van Red Bull. Het team heeft haar kennis en netwerk ingezet om dingen bij elkaar te brengen”. Gezamenlijk cureerden ze het creatieve team, hielpen bij de promotie, creëerden ze content en gaven advies rondom alle facetten van dit project.

Sticks over zijn eigen onrust: “We leven in onrustige tijden. Misschien is dat ook wel van alle tijden, maar ik heb het gevoel dat de wereld sterk aan het veranderen is. Terwijl we onver­minderd influencen en champagne poppen gaan we in rap tempo naar de gallemiezen. Of misschien ook helemaal niet, en zijn we ‘bewuster’ dan ooit.”

Check ook onderstaande video van Sticks over de expositie die nog tot en met zondag 5 januari 2020 te zien is in de Fundatie.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto's: Desiré van den Berg


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties