Planning week 42 (14 t/m 20 oktober)

Wat hoor je deze week allemaal op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van festivals als Mondriaan Jazz en North Sea Jazz en nog veel meer!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 14/10 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Phil Horneman
  Andrew heeft de griep en dus start Phil Horneman je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 15/10 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: BIMHUIS Celebration
  Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. Elke week weer verrassend anders! Deze keer een lijstje met favoriete Bimhuis-opnames, natuurlijk ter ere van het 45-jarig bestaan van het Amsterdamse podium.

 • Di 15/10 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Avondconcert: SEED Ensemble - Mondriaan Jazz 2019
  SEED Ensemble presenteert een geweldige all-star line-up met enkele van de meest opkomende jazztalenten uit Londen, waaronder tubaspeler Theon Cross, tenorsaxofonist Chelsea Carmichael en gitarist Shirley Tetteh. Door jazz te combineren met muziekstijlen die eigen zijn aan London, West-Afrika en het Caribisch gebied, onderzoekt SEED een mix van genres in hun originele composities. Hun debuut release in 2019, Driftglass (Jazz Re: Freshed), bevat een nummer dat een prestigieuze BASCA (British Composer Award) 2018 won.

 • Wo 16/10 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Acid Jazz from Japan
  Phil zet zijn favoriete acid jazz uit Japan op een rijtje en dat is een bijzonder diverse lijst geworden.

 • Wo 16/10 (20:00 - 21:00 uur) - De Bagagedrager: De route van Bas van Lier
  In de Bagagedrager nemen muzikanten je mee achterop de fiets in hun eigen stad! Fietsend langs dat ene bijzondere kroegje met die wekelijkse jamsessie waar het ooit allemaal begon... Of op bezoek bij de muziekwinkel waar hun instrumenten regelmatig voor het hoognodige onderhoud naar toe worden gebracht. Elke week neemt een andere muzikant je mee op zijn bagagedrager en verken je een nieuwe stad vol muziek.

  Deze keer neemt Bas van Lier je mee door Den Haag.

 • Do 17/10 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Perquisite
  ​In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting! Deze keer is Perquisite te gast.

 • Vr 18/10 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Phil Horneman
  One'sy heeft de griep en dus komt Phil Horneman je weekend aftrappen vanavond. Vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair, maar natuurlijk ook weer de nodige gloednieuwe tracks!

 • Za 19/10 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Undercurrent Trio
  Deze keer is Iman Spaargaren, tenor saxofonist en (bas)klarinetist van het Undercurrent Trio te gast bij Co de Kloet. Onlangs kwam hun album High Tide Low Tide uit en daar ga je veel muziek van horen. En natuurlijk blikt Co ook terug op vorig weekend, met opnames van Mondriaan Jazz 2019.

 • Zo 20/10 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Ruben Hoeke
  Gitarist Ruben Hoeke komt bij Co de Kloet op bezoek om het te hebben over zijn nieuwe album All Saints dat op 1 november uitkomt.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties