Planning week 31

Terugblikken op North Sea Jazz 2019

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Podcasts van Benjamin Herman en PHil Horneman, concerten van North Sea Jazz e nog veel meer!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 29/07 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel opnames van afgelopen weekend en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 30/07 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Hot!
  Met de hitte van de afgelopen weken is een lekker soundtrack geen overbodige luze. Vanavond zet Benjamin zijn favoriete zomerse plaatjes voor je op een rijtje!

 • Di 30/07 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Sly5thAve & Re:Freshed Orchestra - NSJ 2019
  Sly5thAve is een project van Sylvester Uzoma Onyejiaka II. Deze multi-instrumentalist, componist, arrangeur en producer werkte op de achtergrond al samen met grootheden als Prince, het Dave Brubeck Quartet en Stevie Wonder, maar het is zijn orkestrale eerbetoon aan de muziek van Dr. Dre waarmee hij zelf in de schijnwerpers treedt. Dit jaar speelde hij samen met het Re:Freshed Orchestra op North Sea Jazz.

 • Wo 31/07 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Jacob Collier, The Harmony Man
  Phil mocht Jacob Collier interviewen op Norht Sea Jazz en daaruit kwamen heel wat interessante dingen naar voren. Vanavond hoor je de highlights van hun gesprek en natuurlijk ook veel muziek van de 24-jarige Brit.

 • Wo 31/07 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Tank And The Bangas - NSJ 2019
  New Orleans is een van de meest vruchtbare broedplaatsen van genre-overstijgende muziekstijlen. Het is dan ook niet verrassend dat de formatie Tank And The Bangas juist daar het levenslicht zag. Aangevoerd door de flamboyante frontvrouw Tarriona ‘Tank’ Ball creëert dit vijftal een bonte mix van traditionele soul en funk, gedreven door vlijmscherpe spoken word en hiphop. Dit alles gepresenteerd met een vleugje gospel en een flinke dosis jazzimprovisatie. Wat ooit begon als een spontane samenwerking op een open mic-avond is inmiddels verworden tot een wereldwijd groeiend fenomeen. Dit jaar speelden ze op North Sea Jazz in Rotterdam.

 • Do 01/08 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Sarah-Jane (Herhaling)
  Elke week ontmoet Andrew Makkinga interessante gasten in de studio. Aan de hand van hun favoriete muziek komt er van alles aan bod en dat levert heel vaak mooie gesprekken op. Tot september hoor je herhalingen van de mooiste afleveringen van dit seizoen. Deze week Sarah-Jane.

 • Vr 02/08 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 03/08 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! NSJ: Maarten Hogenhuis & Robert Glasper Trio
  In augustus hoor je hoogtepunten van North Sea Jazz 2019 in Co Live! Vanavond concerten van Maarten Hogenhuis en Robert Glasper Trio.

 • Zo 04/08 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! NSJ: Rein de Graaff & Gary Bartz
  In augustus hoor je hoogtepunten van North Sea Jazz 2019 in Co Live! Vanavond concerten van Rein de Graaff Alto Madness en Gary Bartz.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties