Jameszoo & MO releasen nieuw album 'Melkweg'

In 2017 maakte de NTR een portret van Jameszoo & Jules Buckley voor de serie New Generation

Jameszoo, Jules Buckley en het Metropole Orkest brachten afgelopen vrijdag, 17 mei, hun live-album ‘Melkweg’ uit. Het volledige album is op Spotify te beluisteren.

In 2017 opende het Metropole Orkest, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, en Jameszoo het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. De opnames van deze gedenkwaardige samenwerking worden op 17 mei gereleased op Brainfeeder, het label van Flying Lotus.

In 2017 opende het Metropole Orkest, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, en Jameszoo het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. De opnames van deze gedenkwaardige samenwerking worden op 17 mei gereleased op Brainfeeder, het label van Flying Lotus.

De magie en de chemie in de zaal die avond waren zowel spannend als hartverwarmend. Onder leiding van Jules Buckley namen het 50-koppige Metropole Orkest plús Richard Spaven (drums), Niels Broos (orgel, synthesizer, Rhodes), Frank Wienk aka Binkbeats (percussie), John Dikeman (saxofoon) en uiteraard Mitchel van Dinther aka Jameszoo (electronics, synthesizer, Wurlitzer) het publiek mee op een fantastische reis. De composities van Van Dinther’s debuutalbum ‘Fool’ (2016) werden naar ongekende hoogte gebracht.

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

JAMESZOO & JULES BUCKLEY IN NEW GENERATION (NTR)

De afgelopen twee jaar maakte de NTR de serie New Generation, over de nieuwe generatie jazzmuzikanten in Nederland. Zij staan te popelen om hun stem te laten horen. Of het nu straight-ahead jazz is, funky jazz, impro of electronisch; ze staan klaar om het stokje over te nemen van hun meesters. Maar niet voordat ze nog een tijdje samen hebben opgetrokken om van elkaar te leren. De inspiratie werkt namelijk twee kanten op.

Muziek kreeg pas laat een grote rol in het leven van Mitchel van Dinther. Maar toen hij er eenmaal zijn zinnen op zette, ging het hard met Jameszoo. Half oktober is hij met het Metropole Orkest te horen op de openingsavond van Amsterdam Dance Event. Voor Jules Buckley, dirigent van het orkest, was dit de enige logische keuze vanwege de bijzondere creativiteit en authenticiteit van Jameszoo.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Dit programma werd eerder uitgezonden op 23 november 2017 door de NTR op NPO Cultura. NPO Cultura is overgegaan in NPO 2 Extra, het digitale Kunst & Cultuur kanaal van de Publieke Omroep.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties