NPO Soul & Jazz

Nagenieten van #MJAZZ2018 op NPO Radio 2 Soul & Jazz

  1. Nieuwschevron right
  2. Nagenieten van #MJAZZ2018 op NPO Radio 2 Soul & Jazz

De NTR was afgelopen weekend in het Paard in Den Haag om opnames te maken van veel van de prachtige muzikale samenwerkingen die daar plaatsvonden op Mondriaan Jazz Festival 2018. De komende weken blikken we op NPO Radio 2 Soul & Jazz terug in het avondconcert. Elke werkdag tussen 22:00 & 23:00 uur.

De komende weken zenden we concerten uit van Mondriaan Jazz Festival 2018. De volgende concerten staan op de planning:Binkbeats x Niels Broos x Lars Hornveth Mondriaan Jazz 2018

  • MA 15/10: BINKBEATS, NIELS BROOS & LARS HORNTVETH
  • DI 23/10: MAKAYA MCCRAVEN 'UNIVERSAL BEINGS'
  • WO 24/10: BROOKLYN RAGA MASSIVE & ERIC VLOEIMANS

De concerten zijn altijd terug te luisteren via deze link!

Op het festival spraken we ook met artistiek leider Mike Bindraban over het festival, de line-up en wat jazz volgens hem betekent:

Vanavond (15/10): Binkbeats, Niels Broos & Lars Horntveth!

Vanavond tussen 22:00 & 23:00 uur trappen we af met het concert van Binkbeats, Niels Broos en Lars Horntveth.

"Misschien wel een van de meest opzienbarende Nederlandse artiesten van vandaag: Frank Wienk, beter bekend als Binkbeats. Zijn intensieve relatie tussen object en geluid resulteert in een weergaloze ontdekkingsreis, waarbij samples en andere ingewikkelde elektronica-geluiden analoog wordt gecreëerd en gebruikt.

Voor MJAZZ18 laat Binkbeats zich vergezellen door partner-in-crime, toetsenist Niels Broos. Broos is vooral bekend van The Kyteman Orchestra, Jameszoo, Daedelus en zijn flirts met labels als Alpha Pup Records en Brainfeeder. Vorig jaar maakte hij op de eerste editie van MJAZZ indruk in een duo met de Amsterdamse drummer Jamie Peet. Speciaal voor het festival wordt de Noorse multi-instrumentalist Lars Horntveth aan beide heren gekoppeld. Horntveth heeft wereldwijde faam verworven als bandleider van Noorse prog-groep Jaga Jazzist. Zijn stijl als muzikant varieert van intensieve impro tot klassiek, met altijd de focus op sterke melodieën en harmonieën. Horntveth werkte onder meer samen met Todd Terje, A-HA en Susanne Sundfør."

Line-up:
Frank Wienk (samples, loops, percussie, speelgoed, electronica, drums en meer); Niels Broos (keyboards); Lars Horntveth (steel guitar, bass, electronica, saxofoons, clarinet)

Muziek: Makaya McCraven - Just Stay Right There & Binkbeats ft. Niels Broos - Little Nerves

Foto omslag: Mondriaan Jazz Festival