De Raad van Toezicht is album van de week
De Nederlandse band brengt vandaag hun nieuwe album uit

12 oktober 2018 20:07

Het Album van de Week komt deze keer van De Raad van Toezicht. Hun nieuwe album 84 staat deze week in de spotlight. Je hoort extra veel werk van de Nederlandse band voorbij komen in de avondprogramma's op NPO Radio 2 Soul & Jazz.


De Raad van Toezicht is een 12-koppige Nederlands/Duitse band, doorgebroken in 2016 met concerten op zowat alle grote Nederlandse jazzfestivals. De Raad overtuigde op onder andere Music Meeting, Transition, So What’s next, North Sea Jazz en Noorderslag en liet zien een ware live sensatie te zijn!

Na deze doorbraak bracht de band in 2017 het debuutalbum "De Raad" uit, tal van concerten volgden binnen zowel het jazz- als popcircuit. Het album was een doorslaand succes en kreeg toprecensies in onder andere Jazzism en 3voor12. De Raad van Toezicht werd opgepikt door De Wereld Draait Door, met een overdonderende performance als resultaat.

Na het succes van hun debuutalbum “De Raad” lanceert De Raad van Toezicht in oktober 2018 een nieuw album genaamd “84". Dit is het startpunt voor een uitgebreide club tour in Nederland en Duitsland. Verschillende wisselingen in de bezetting hebben geleid tot een geoliede machine met een strakke blazerssectie, een scala aan toetsen, ruige gitaren en een dubbele ritmesectie. Met een brutalere sound, sterke nieuwe composities en een ruige opstelling met dubbel drums bewijst De Raad een live sensatie te zijn.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties