NPO Soul & Jazz

Bill Laurance in het Avondconcert

  1. Nieuwschevron right
  2. Bill Laurance in het Avondconcert

Elke doordeweekse avond hoor je tussen 22:00 & 23:00 uur een bijzonder avondconcert op NPO Radio 2 Soul & Jazz. Recentelijk opgenomen shows door heel het land, of een pareltje uit de rijkelijk gevulde archieven van de NTR & VPRO.

Vanavond (03/07/2018) tussen 22:00 & 23:00 uur: Bill Laurance op North Sea Jazz 2017

Pianist, keyboardspeler, componist en producer Bill Laurance is een van de drijvende krachten achter de gerenommeerde jazz fusion band Snarky Puppy, die al drie Grammy Awards in de wacht wist te slepen. Naast wereldwijde successen met de groep uit Brooklyn schrijft Laurance ook muziek voor films en heeft hij de afgelopen jaren een stevige solocarrière opgebouwd.

De in Londen woonachtige en klassiek geschoolde Brit, die al sinds zijn veertiende professioneel met muziek bezig is, mag dan ook met recht een veelzijdig artiest genoemd worden. Zo kwam in 2014 zijn moderne cross-over debuut Flint uit, waarna het stemmige soundscape album Swift (2015) volgde. Een jaar later lag het door dance en Afrikaanse percussie gedreven Aftersun in de schappen. Deze grandioze diversiteit komt ook terug in de liveshows van Laurance, waar hij met zijn kwartet zweeft in een muzikale wereld van harde grooves, modern creative improvisaties en andere voor hem zo kenmerkende, genre-overschrijdende stijlen.

Luister mee via de livestream!


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.