NPO Soul & Jazz

John Coltrane is Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. John Coltrane is Album van de Week

Het Album van de Week komt deze keer van John Coltrane. Het nieuwe album Both Directions at Once: The Lost Album staat deze week in de spotlight en dus hoor je extra veel van Coltranes muziek voorbij komen in de avondprogramma's op NPO Radio 2 Soul & Jazz.

De aankondiging van het nieuwe album van John Coltrane zorgde al voor heel wat enthousiasme onder jazzliefhebbers. Dat het om opnames gaat uit 1963, de hoogtijdagen van zijn zogenaamde Classic Quartet maakt dat enthousiasme alleen nog maar groter. Volgens velen is het kwartet met pianist McCoy Tyner, bassist Jimmy Garrison en drummer Elvin Jones de beste samenstelling voor Coltrane ooit. Een perfecte mix harde swing en nieuwe muzikale ontdekkingen.

The Lost Album vult een mooie plek in tussen Coltrane (1962) en Crescent (1964) en hoewel het minder samenhang heeft dan de voorgenoemde albums, geeft het wel inzicht in de richting de Coltrane opging.

John Coltrane heeft overigens de albumtitel niet zelf bedacht. Both Directions At Once komt van zijn zoon Ravi Coltrane en producer Ken Druker, gebaseerd op een uitspraak over de speeltstijl van John Coltrane van Wayne Shorter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.