De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 24 van 2015)
12 juni 2015 17:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


#1. Aretha Franklin

Aretha was en is de Queen of Soul. Maar blijft ze dat ook? Prolongeert ze haar titel na ruim 50 jaar? Om die vragen te beantwoorden, heeft Radio 6 een heus Queen of Soul Toernooi geïntroduceerd. Inmiddels zijn we bij de kwartfinales beland van dat toernooi. Stem elke dag op jouw favoriet en bepaal mee wie vrijdag de kroon van Queen of Soul op krijgt!

#2. Marutyri

Marutyri wordt ook wel de Nederlandse Snarky Puppy genoemd. Dit jaar staat de achtkoppige groep op het North Sea Jazz Festival en eerder deze week kregen ze ook de stempel Radio 6 Soul & Jazz Talent op zich gedrukt. Wat een lekkere combinatie van funk, jazz, fusion en R&B maakt deze band! Check hier hun cover van Snarky Puppy:

#3. Jocelyn Brown

Jocelyn Brown heeft op 18 november een mooi optreden gepland staan. Samen met The Whispers en de S.O.S. Band zal ze die avond namelijk naar Nederland komen voor een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Het zal het zogeheten Legends Of Soul-concert zijn, waar disco en soul bij elkaar terugkomt. 

#4. Mark Ronson

Mark Ronson zou dit jaar op Lowlands staan, maar heeft wegens persoonlijke verplichtingen helaas het optreden moeten afzeggen. Deze week werd echter bekend dat hij toch wél naar Biddinghuizen afreist voor een optreden! Dus Mark Ronson-fans en Lowlandsbezoekers hoeven niet meer te treuren! Geniet hier nog even van zijn grootste hit:

#5. Gregory Porter

Gregory Porter is uitgeroepen tot de beste International Jazz Artist Of The Year bij onze Britse collega’s van Jazz FM. Wij zijn het zeker eens dat deze titel naar Gregory gaat. Hij is dit jaar helaas alleen op het Curacao North Sea Jazz Festival te zien en dus niet in Rotterdam. We zullen dus helaas nog tot oktober moeten wachten tot hij weer in Nederland op de planken staat. 

#6. Lady Shaynah

Lady Shaynah staat sinds deze week op onze nieuwe playlist. Haar 'Werk It' is vanaf nu regelmatig te horen in de vaste circulatie. Haar EP kwam afgelopen week uit en ze is sinds maandag ook Radio 6 Soul & Jazz Talent. Met de single wilt ze een boodschap overbrengen en de Rotterdamse jongeren inspireren.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties