De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 23 van 2015)
05 juni 2015 17:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


#1. Shaun Escoffery

Eerder deze week kwam de Engelsman speciaal overgevlogen om tijdens de ochtendshow van Jaap zijn zangkunsten te laten horen. Alle filmpjes daarvan zijn natuurlijk hier terug te vinden. Dat hij buiten een mooie cover van Bill Withers ook nog een leuke prijsvraag voor ons achterliet, vertelt hij hieronder:

#2. Melody Gardot

Eerder werd al aangekondigd dat Melody Gardot op het uitverkochte North Sea Jazz Festival staat. Maar ze komt in het najaar weer naar Nederland toe. Op woensdag 4 november geeft Melody Gardot een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Van de week kwam haar nieuwe album Currency Of Man uit.

#3. Marcus Miller

Marcus Miller komt weer naar ons land voor een tourtje. De bassist staat op donderdag 5 november in De Oosterpoort van Groningen. Daarna vertrekt hij naar Polen, om op 23 november terug te keren voor een concert in Doornroosje in Nijmegen. Een dag later is Marcus Miller te zien in TivoliVredenburg in Utrecht.

#4. Lady Shaynah

We hebben weer een nieuw Radio 6 Soul & Jazz Talent! Lady Shaynah werd vanochtend tussen haar optredens bij onze Jaap verrast met de titel. Een beetje nerveus bracht ze daarna nog een cover van Laura Mvula ten gehore.

#5. Leon Bridges

Vorige week stond-ie nog in de Bitterzoet en deze week is bekend geworden dat hij in september weer in ons kikkerlandje komt optreden. Hij zal dan in de Amsterdamse Paradiso te zien zijn. Ook is er deze week een nieuwe track - van zijn nog te verschijnen album - gelekt: 'Smooth Sailin’'. Die klinkt als volgt:

#6. Aretha Franklin

Het is je misschien nog ontgaan, maar de huidige 'Queen of Soul' wordt uitgedaagd door een honderdtal andere zangeressen die aanspraak willen maken op de titel. Vanaf nu kan je stemmen welke diva's volgens jou zeker in de eindronde moeten komen. Voor alles over het Queen of Soul Toernooi dat door Radio 6 wordt georganiseerd klik je hier.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties