De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 22 van 2015)
29 mei 2015 17:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


#1. Oliver Alexander

Je hebt het misschien al voorbij horen komen deze week, maar onze Astrid is op zoek naar mensen die filmpjes van kusjes willen insturen. Dit als actie om een videoclip te monteren voor 'I'm Gonna Love You More', de single van Oliver Alexander, die in overvloed gedraaid wordt maar nog geen eigen videoclip heeft. Filmpjes van ongeveer tien seconden kun je sturen naar astrid@radio6.nl of via een appje naar de Radio 6-studio. Oliver Alexander staat aankomende dinsdag bij ons in de Live Lounge en kiest dan het leukste filmpje uit.

#2. Dorona Alberti

Dorona Alberti, zangeres van Gare Du Nord, was afgelopen maandag ook aanwezig bji het Keep The Soul & Jazz Alive, The Radio 6 Concert. Samen met het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw bracht ze 'You Make Me Feel Like A Natural Woman' ten gehore, afgelopen maandag in het Vondelpark.

#3. Terence Blanchard

Terence Blanchard brengt een nieuw album uit op Blue Note! Samen met The E-Collective maakt hij een album dat Breathless heet. De eerste single is net uit en klinkt als 'Compared To What'. Niet geheel nieuw, want het is een ware standard die ooit door Les McCann en Eddie Harris werd uitgebracht. Op de single is ook PJ Morton te horen.

#4. Leon Bridges

Leon Bridges, de held van de afgelopen editie van het festival SXSW in Texas. Hij heeft pas een paar nummers uit, maar is één van de meest geanticipeerde zangers van het moment. Er wordt met smart gewacht op zijn debuutplaat Coming Home, die in juni uitkomt. Hij was deze week in het land voor een stampend uitverkocht Bitterzoet. Radio 6 zag de kans om hem kort te interviewen, beelden hiervan volgen later.

#5. Dexter Gordon

De Jazz Hall Of Fame heeft weer een paar leden toegevoegd aan het register van legendarische jazzhelden. Bebop saxofonist Dexter Gordon en de pianisten James P. Johnson en Lennie Tristano zijn door zowel de jury als fans gekozen om deel uit te maken van de officiële Jazz At Lincoln Center Jazz Hall of Fame.

#6. Selah Sue

Selah Sue komt weer naar Nederland voor een concert. Op vrijdag 4 december staat zij in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat kondigde ze eerder deze week aan. Ze komt voor die tijd ook al naar ons land, want ze staat namelijk op Pinkpop, het North Sea Jazz Festival en eind juli in het openluchttheater in Bloemendaal. Al deze festivals en optredens zijn allemaal al stijf uitverkocht, dus mocht je haar nog willen zien krijg je nu een nieuwe kans. De kaartverkoop voor dit concert van Selah Sue is al begonnen.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties