De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 19 van 2015)
08 mei 2015 17:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


#1. Hot Chocolate

Errol Brown is deze week op 71-jarige leeftijd overleden. De frontman van Hot Chocolate werd in zijn huis op de Bahama's dood gevonden. Brown laat na een gevecht tegen leverkanker zijn vrouw Ginette, en dochters Colette en Leonie achter. In de jaren '70 vormt hij met Tony Wilson de soulgroep Hot Chocolate. In de Britse hitlijsten is Hot Chocolate de enige groep die elk jaar van de 70′s een grote hit heeft gescoord.

#2. Kovacs

NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent Kovacs heeft net haar album uitgebracht en die doet het niet alleen in Nederland onaardig. Ze is nu ook al in Duitsland de top 10 binnengestormd, met een 8ste plek. Bekijk hier hoe zij vorige maand bij Giel in de ochtendshow Echosmith's 'Cool Kids' verbouwde tot haar eigen versie:

#3. St Germain

Er is eindelijk weer teken van leven van St Germain. In 2000 was zijn album Tourist een enorme hit, met singles als 'Rose Rouge' en 'So Flute'. Het is sindsdien een lange tijd stil geweest, maar daar is nu dan eindelijk weer nieuw eigen materiaal van deze Franse jazz-act. Zijn 'Real Blues' is sinds de primeur van Jaap afgelopen week te horen en maakt ons nieuwsgierig voor de rest van de plaat.

#4. De La Soul

Het hiphoptrio komt naar TivoliVredenburg. De band heeft via de site Kickstarter genoeg geld bij elkaar verzameld om hun achtste album te maken. In totaal hebben ze 600.000 dollar opgehaald via de crowdfundingsite. De band hoopte eigenlijk een ton op te halen, maar dat bedrag is dus ruim overtroffen. "Bedankt iedereen", laat De La Soul weten op de site. In totaal hebben ruim 11.000 mensen geïnvesteerd in het project. Het wordt het eerste album in elf jaar van het Amerikaanse trio. Check hier het filmpje dat ze voor Kickstarter maakten:

#5. Buena Vista Social Club

Er komt een nieuwe film over de Buena Vista Social Club. De Britse regisseur Lucy Walker reist met de band mee tijdens de laatste wereldtour. De film gaat Buena Vista Social Club - Adios heten en zal gaan over over de levens en de carrières van de vijf oorspronkelijke leden van de band. Het hoogtepunt in de film is het afsluitende concert in het Cubaanse Havana. Kijk hier tot die tijd naar een oude documentaire:

#6. Sam Smith

De Britse zanger heeft bekendgemaakt dat hij zijn tour tot juli moet afzeggen. Dit vanwege problemen met zijn stembanden, wat optreden voor hem onmogelijk maakt. Dit heeft ook gevolgen voor Nederland, want zijn show op Pinkpop van zondag 14 juni komt dus te vervallen. De organisatie van Pinkpop is op zoek naar een vervanger.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties