De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 17 van 2015)
24 april 2015 17:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


#1. Bill Withers

Deze grootheid is 76 jaar oud en al ruim 50 jaar actief in de muziek. Na al die tijd is er een mooie erkenning voor zijn werk gekomen. Hij is namelijk eindelijk toegevoegd aan de Rock 'n Roll Hall Of Fame. Tijdens de feestelijke ceremonie afgelopen zaterdag werd hij door twee vooraanstaande collega’s geïntroduceerd, namelijk Stevie Wonder en John Legend. Als eerbetoon zongen beide mannen een aantal nummers van Bill Withers. John Legend was nog zo brutaal om Bill even het podium op te trekken. En zowaar, de soullegende zong een kort stukje mee op 'Lean On Me'.

#2. Sarah-Jane

Sarah-Jane is één van onze Radio 6 Soul & Jazz Talenten waar we enorm trots op zijn. Gisteren werd de volledige line-up van het North Sea Jazz Festival bekendgemaakt en tot groot genoegen staat ook Sarah-Jane op het affiche! Onlangs was ze te gast bij Angelique tijdens onze Nationale Soul & Jazz-week en liet ze nog maar eens horen wat ze in huis heeft!

#3. Airto

Nog meer Soul & Jazz Talent: Airto. Hij was één van onze eerste Talenten en dit jaar doet hij mee aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter. In de eerste ronde viel hij al op en toen besteedden we veelvuldig aandacht aan hem. Ook tijdens de afgelopen aflevering was hij één van de uitblinkers. Hij maakte indruk met het nummer 'One Day', dat hij voor zijn moeder schreef.

#4. Robert Glasper

Robert Glasper komt met zijn trio naar Nederland. Op donderdag 6 augustus staat hij in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. In juni verschijnt op Blue Note het live-album Covered - The Robert Glasper Trio Recorded Live At Capitol Studios. Tot die tijd kan je natuurlijk wel van zijn studioversies genieten, die je ook regelmatig op Radio 6 kan horen langskomen. Bovendien is er al een cover van Radiohead gelekt.

#5. Simply Red

Simply Red komt weer met een nieuw album! De plaat gaat Big Love heten en komt op 29 mei uit. De eerste single heb je al kunnen horen op Radio 6, die is getiteld 'Shine On'. In 2007 ging de band uit elkaar, maar ze besloten om een reünietournee te doen vanwege het dertigjarig bestaan van de band. Frontman Mick Hucknall begon na te denken over hoe de band zou moeten klinken op het podium, en zodoende kwam hij met nieuwe liedjes. Op 20 en 21 november staat Simply Red in de Ziggo Dome in Amsterdam. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Tot die tijd: 'Shine On'.

#6. Caro Emerald

Caro Emerald heeft onaangekondigd een nieuwe single gedropt! De titel is 'Quicksand' en is het eerste nieuwe materiaal van Caro sinds haar tweede album. Hij is vanaf vandaag pas te koop, maar Jaap draaide de primeur eerder deze week al op Radio 6. Afgelopen week was ze nog te gast bij Angelique en toen sprak ze al over het mogelijk verschijnen van nieuw materiaal.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties