492

Uptown Funk - Mark Ronson ft. Bruno Mars

491

493

Mark Ronson en Bruno Mars slaan de handen in de herfst van 2014 ineen en komen met hun meest groovy track tot dan toe. De funky sound doet denken aan vele soulsingles van weleer en lijkt bol te staan van de samples. Een vleugje Jackson Five, een theelepeltje James Brown. Producer DJ Mark Ronson schrijft dit nummer niet in zijn eentje. Hij krijgt hierbij hulp van Jeff Bhasker, Emile Haynie, Philip Lawrence en Bruno Mars. Die laatste is ook te horen in deze funky-plaat. De single is alvast een voorproefje van Ronsons album Uptown Special dat in 2015 uitkomt.Delen

Album jaar

2019


2019

492Mark Ronson


Britse producer en multi-instrumentalist die in het nieuwe millennium remixen aflevert voor o.a. Jay Z, Outkast, Moby en Nelly Furtado. Mark Ronson brengt in het najaar van 2003 de succevolle debuutsingle 'Oh Wee' uit. Zijn eerste album, Here Comes The Fuzz, staat vol samenwerkingen met grote namen uit de muziekindustrie. Ook is Ronson verantwoordelijk voor de doorbraak van Amy Winehouse met de single 'Valerie'.
Bruno Mars


Bruno Mars is een Amerikaanse singer/songwriter en heeft al met meerdere grote namen samengewerkt. Denk aan Cee-Lo Green, Travie McCoy en B.o.B.