70

Angie - The Rolling Stones

69

71

Na 'Lady Jane' uit 1966 is 'Angie' een van de weinige akoestische nummers van the Stones. Velen denken dat het nummer over de vrouw van David Bowie gaat. In werkelijkheid kwam Keith Richard met de titel 'Angie' (de dochter van Keith heet Angela), en Jagger maakte de tekst af. Op piano is Nicky Hopkins te horen.Delen

Album jaar

1973


2017

70The Rolling Stones


Niet voor niets beter bekend onder de bijnaam 'The Greatest Rock & Roll Band in the World'. De Rolling Stones hebben sinds de jaren '60 meer dan 50 hits in Nederland gescoord. Om over het aantal verkochte albums nog maar te zwijgen.


Laat een reactie achter
Plaats reactie3 Reacties

Geschreven door:   Kees van den Braak 26 december 2017 - 01:26 uur

Op de piano Nicky Hopkins. Op hoeveel nummers speelt hij mee in de top 2000?


Geschreven door:   lex 31 december 2016 - 01:32 uur

Allereerste echte kennismaking met de Stones: talenpracticum Engels op de OSG Henrik van der Vlist in Utrecht ergens in 1974. Op een stencil grote delen van de songtekst en de leerlingen moesten de ontbrekende delen invullen. Ik was verkocht. Fietste in de middag naar mijn ouderlijk huis in Harmelen, leegde mijn spaarpot en fietste naar de grammofoonplatenzaak Den Daas in Woerden waar ik mijn eerste¨plaat van de Stones kocht. Sindsdien mijn verzameling vrij aardig op orde en natuurlijk met zoonlief Wouter een groot aantal concerten gezien: Amsterdam, Rotterdam, Landgraaf, Londen, Wertchter, Anaheim etc etc. Voel mezelf de grootste financier van het pensioenfonds van de Stones..... :)


Geschreven door:   tonnie van de waal 30 december 2016 - 15:01 uur

ook fan van the best band ever meld je dan aan op Facebook bij It's Only Rolling Stones Holland