557

The Boys Of Summer - Don Henley

556

558

Een memorabele solo-single van Eagles-frontman Don Henley, te vinden op het album Building The Perfect Beast (1985). De titel van het nummer wordt gedeeld met een boek over een honkbalteam dat van New York naar Los Angeles werd verhuisd, waar de fans kapot van waren. De muziek is van Mike Campbell, een lid van Tom Petty & The Heartbreakers.Delen

Album jaar

1985


2017

557Don Henley


Na het uiteenvallen van The Eagles in 1982, start zanger/drummer Don Henley een solo-carrière. En niet geheel zonder succes. De single 'Boys Of Summer' uit 1985 blijkt een klassieker. Met name in de Verenigde Staten zijn de albums van Henley zeer succesvol.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie3 Reacties

Geschreven door:   Wim Eldering 30 december 2017 - 00:48 uur

Als er één nummer is die mij doet verlangen naar een warme zomer dan is het wel dit geweldige nummer van Don Henley


Geschreven door:   Hans 27 december 2015 - 17:20 uur

Iedere generatie heeft een liedje wat 'de perfecte popsong' benaderd. In mijn geval is dat The Boys Of Summer. Subliem melancholisch nummer en misschien wel het beste wat The Eagles nooit geschreven hebben. Het plaatste Henley definitief bovenaan mijn lijst van beste pop/rock singer songwriters. Later heb ik hem geëerd door het evenzo mooie For My Wedding op mijn huwelijk te draaien.


Geschreven door:   Christel 25 december 2015 - 15:25 uur

Verdorie hij zakt steeds verder. Dat mag niet gebeuren met mijn forever favoriete liedje van Don Henley. Een van de weinige nummers die ik eindeloos op de repeat stand kan luisteren en waarvan ik elke keer nog kippenvel krijg. Die videoclip met dat drummende jochie, de stem van Don; het herinnert me aan de tijd dat het leven nog zorgeloos was en ik mijn lieve vader nog niet hoefde te missen.