Componist Michael Moore leeft in de wereld van geïmproviseerde muziek

De Songline Choice van Michael Moore

Jazz musicus en componist Michael Moore zou het leuk vinden als de maatschappij meer open wordt voor andere invloeden.

Michael Moore werd geboren en getogen in Californië.  Hij studeerde aan het conservatorium in Boston, en na een jaar in New York kwam hij in de zomer van 1978 naar Amsterdam om te spelen op het legendarische Festival of Fools.

Michael besloot 37 jaar geleden samen met zijn vrouw Jodi dat Amsterdam een betere creatieve omgeving voor hem was dan New York.


"Het was een heel open gevoel qua muziek scene. Ik wist wel wat ik niet wilde doen, maar ik wist niet precies wat ik wel wilde doen. Hier had ik de vrijheid om dat uit te vinden."


- Michael MooreMichael’s muzieksporen liggen bij o.a. toneelgroep Baal en mime-acteur Teo Joling, en bij jazz artiesten zoals Misha Mengelberg en Han Bennink. Hij is fervent lezer en vindt veel inspiratie in de volksmuziek uit o.a. Indonesië, Sicilië en Madagascar.

Wat hij het meeste mist als expat zijn de Redwood bossen in Californië. “De Redwood bossen zijn ongelofelijk mooi en interessant. Er is een stilte die heel prettig is en die je niet wilt storen.”

Michael leeft in de wereld van geïmproviseerde muziek. Is er nog iets dat onze maatschappij daar van kan leren?


"Improvisatie leert om open te blijven voor andere invloeden. Je relatie verandert constant, het beweegt altijd en is niet één vast systeem. Als de samenleving dat kan leren, dan zou dat heel leuk zijn. Ik denk dat alles veel soepeler kan. Als je mensen zelf de regels laat bepalen, dan komt het meestal goed."


- Michael MooreIn 1986 ontving Michael de Dutch Jazz Award en in 2000 de North Sea Jazz / Bird Award. Hij heeft talloze cd’s uitgebracht op zijn eigen label Ramboy Recordings en binnenkort komen er weer 3 nieuwe aan.


Luister hier de Songline Choice met Michael Moore terug: 

Om deze player te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties