Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 18 november 2023

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 18 november 2023

za 18 november 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: is de Kandinsky van het Stedelijk Museum terecht weggehaald en gerestitueerd? Pieter van Os en Emmie Kollau doken in het verhaal. Jong geleerd is oud gedaan. Fractievoorzitter van D66 Jan Paternotte schuift aan met zijn oud-aardrijkskunde leraar Jan Schroten.

Stefan van Leeuwen en Jesse van der Pluijm willen meer zang en vooral meer sfeer bij de Oranje-wedstrijden. Ze leggen uit hoe ze dat aanpakken. In Zuid-Limburg krijgt de natuur een belangrijke stem in de besluitvorming. Raadslid Franklin Boon legt deze primeur uit.

Komende week verschijnt een grote film over een kleine man: Napoleon. Maar ons beeld van deze heerser klopt voor geen meter, zegt kenner Patrick Buch. Ayla Emmink vaart voor Artsen Zonder Grenzen op de Middellandse Zee en vertelt wat er in de achtertuin van Europa afspeelt. Inge Misschaert onderzocht de verzameldrift van verzamelaars en verzamelde ze allemaal in haar boek over verzamelingen.

Tot slot is er live muziek van Handsome Poets, cabaret van Kiki Schippers, Martijn Kardol en Vera van Zelm en Lebbis is er met de column.