Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 16 september 2023

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 16 september 2023

za 16 september 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: Televisiemaker Lex Uiting brengt zes jaar na zijn superhit ‘Nao ’t Zuuje’ zijn debuutalbum uit en vertelt in Spijkers waarom hij alleen in het Limburgs zingt.

Agnes Jongerius zwaait af na decennialang in publieke dienst. Na de Europese Verkiezingen vertrekt ze uit de politiek. Bij Spijkers met Koppen neemt ze alvast afscheid.

Liefhebbers van de duisternis vieren volgende week in hoofdstad het Amsterdam Dark Festival. Schrijver en organisator Marjolijn van Heemstra legt uit waarom we vaker het donker zouden moeten opzoeken.

In de week dat kansspelwetgeving onder vuur ligt in de Tweede Kamer, vertelt televisiemaker Max Tersptra over zijn gokverslaving en de documentaire die hij daarover maakte.

In Heerlen groeven tientallen vrijwilligers in hun achtertuinen naar overblijfselen van de Romeinse tijd. Twee deelnemers vertellen over hun vondsten.

De Vlamingen Ingrid Schildermans en Ibbe Daniëls maakten de tv-serie Godvergeten, over seksueel misbruik in de Belgische Kerk. Zij schuiven aan bij Spijkers met Koppen, samen met Patrick, slachtoffer van seksueel misbruik.

En Ria Riphagen renoveerde deze week de allergrootste sigaar ter wereld. Bij Spijkers vertelt ze over de kunst van het ambachtelijk sigaren rollen met de hand.

Tot slot is er live muziek La Belle Epoque, het cabaret is in handen van Martijn Kardol, Vera van Zelm, Ruud Smulders en Martijn Koning is er met de column.