Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 14 mei 2022

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 14 mei 2022

za 14 mei 2022

Vandaag in Spijkers met Koppen: het kabinet probeert een voorjaarsbegroting rond te krijgen. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer en oud Nederlandse Bank Directeur Lex Hoogduin over het huishoudboekje van BV Nederland. Komiek en presentator Stephan Fry heeft een nieuwe baan: bestuurder van de meest prestigieuze cricketbond. Oud cricketmanager én bondslid Ed van Nierop was erbij.

Spokenword artiest Justin Samgar kan nu zijn jeugd in een sekte achter zich laten en zich hélemaal storten op het vertellen van verhalen. Sterrin Smalbrugge neemt ons mee in het fascinerende leven van én met reptielen.

Nederlandse kinderen moeten beter leren rekenen en schrijven. Dus komt minister Wiersma met een groep van expert om scholen te helpen. Schooldirecteur Eva Naaijkens en SP-kamerlid Peter Kwint zetten hun vraagtekens bij het plan. Was Pablo Escobar ooit in Vriezenveen? Ron Hemmink, verslaggever van de Tubantia, ontrafelt het grote mysterie.

Tot slot is er live muziek van Lucas Hamming, cabaret van Hanneke Drenth, Aron Elstak, Vera van Zelm en Berit Companjen en de columns zijn van Stefan Pop en Stefano Keizers.