Spijkers met Koppen

De uitzending van 9 oktober 2021

BNNVARA
  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 9 oktober 2021

za 9 oktober 2021

Vandaag in Spijkers met Koppen: het Nederlands Kampioenschap Crokinole staat vanmiddag op de agenda. Deelnemers Wouter Rill en Vincent Croes blikken vooruit op de wedstrijd, evenals de voorzitter van de Nederlandse Crokinole Bond: Sjoerd Diemel.

Krijgen we eindelijk een kabinet? En gaat er nog een beetje worden gelekt en gespind tijdens de formatiebesprekingen? Hierover gaan in gesprek oud-PvdA adviseur Julia Wouters en oud-D66 Kamerlid Kees Verhoeven. Grote problemen in Groot-Brittannië, zelfs de kerst is in gevaar. Hoe dat komt? Bureau Buitenland presentator en oud-correspondent Tim de Wit gaat het ons uitleggen.

Maren Merckx maakte de docu ‘Freezing Fertility’ over de wereld achter het invriezen van je eicellen. Janneke Brommet liet haar eitjes invriezen en vertelt over haar keuze. Hugo Logtenberg heeft zich anderhalf jaar lang verdiept in De Dijk. Nu ligt er het boek Achter de dijk en Hugo vertelt over de verschillende perikelen rond de band.

Computercriminelen lijken vrijspel te hebben. Ze breken in, stelen en gijzelen. Data is het nieuwe goud. Tech-journalist Daniël Verlaan weet hoe de criminelen werken én hoe we ze buiten de deur kunnen houden en het is weer ouderwets druk op de snelwegen. ANWB-filelezers Bianca Damink en Tim Schaap zijn wel toe aan een uitstapje en schuiven bij ons aan.

Tot slot is er live muziek van Merol, cabaret van Roel Bloemen, Hanneke Drenth en Kiki Schippers en de columns zijn van Merijn Scholten en Lebbis.

Volg Spijkers met Koppen op Instagram:

www.instagram/com/spijkersbnnvara