Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 8 mei 2021

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 8 mei 2021

za 8 mei 2021

Volg Spijkers met Koppen op:

Instagram: www.instagram.com/spijkersbnnvara/ 

Facebook: www.facebook.com/spijkersmetkoppen 

Vandaag in Spijkers met Koppen: fotograaf Job Boersma geeft oude Dinky Toys een tweede leven en huisartsen Güven Yildiz en Nanja Danhof maken zich zorgen over de vaccinatiekloof.

Sterft het dialect uit? Johannes Peetsma, alias TikTok Tammo, en Ellen Peters denken van niet en zien een revival van de streektaal. Mari Sanders vertelt over zijn tv-serie Mari staat op, waarin hij onderzoekt of hij ooit nog uit zijn rolstoel kan komen.

Hoe klinkt een Van Gogh of een Frida Kahlo? Finalisten van muziekwedstrijd Art Rocks Youri Wegman en Evelien Keesmaat weten het, samen met presentator Cesar Majorana zitten ze aan tafel.

Zwangerschap: roze wolk? Maarten Dallinga maakt de podcastserie Zwarte Muisjes over psychische problemen tijdens en na de zwangerschap, en Maria en Tim vertellen hun verhaal. Al eeuwenlang staat hij symbool voor verboden liefde én het consumeren ervan: de nachtegaal. Dick de Vos brengt hem een ode.

Tot slot is er live muziek van Eefje de Visser, is er cabaret van Marcel Harteveld, Aron Elstak en Dominee Gremdaat en zijn de  columns van Stefan Pop en Luan Buleshkaj.