Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 11 mei 2024

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 11 mei 2024

za 11 mei 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen:

Pianiste Iris Hond schreef de muziek van haar nieuwe album met de slaap nog in haar ogen. Bij Spijkers brengt ze een ode aan de ochtend.

De onderhandelingen over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas verlopen uiterst moeizaam. Vredesonderhandelaar Fleur Ravensbergen legt uit hoe zulke onderhandelingen verlopen.

Het beeld van de boze, valse stiefmoeder is flink aan herziening toe, stelt stiefmoeder en schrijver Jasperina Roozendaal. Een dag voor Moederdag geeft ze bij Spijkers toelichting. Een wethouder moet verplicht in zijn eigen gemeente wonen, maar is die verplichting nog van deze tijd? Axel Boomgaars, van de Wethoudersvereniging, vindt van niet. Arnout Hoekstra, SP-raadslid in Vlaardingen, vindt van wel.

Nog 76 dagen tot de Olympische Spelen van start gaan. Maar voor top-beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot is het nog heel spannend of ze mee mogen doen. Presentatrice Eva Eikhout heeft het FFU-Syndroom, waardoor ze zeer korte armen en benen heeft. In haar nieuwe boek legt ze uit hoe je leven er dan uit ziet.

Joost Klein bracht met zijn ‘Europapa’ de gabber letterlijk naar een internationaal podium. Gabber-van-het-eerste-uur Ilja Reiman vertelt wat hij daarvan vindt. Met Lammert de Bruin bespreken we het laatste nieuws rondom de diskwalificatie van Joost Klein.

Het cabaret is in handen van Andries Tunru, Martijn Kardol en Lotte Velvet, Teun van den Elzen is er met de column en muziek komt deze week alsnóg van Pete Philly & Perquisite!