Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 10 februari 2024

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 10 februari 2024

za 10 februari 2024

Vandaag in Spijkers met Koppen, live vanuit de Leidse Schouwburg:

Wat is het verhaal achter Tosca en de trampoline? In een nieuwe theatervoorstelling doet operazangers Francis van Broekhuizen een boekje open over alle roddels en verhalen achter de schermen in de operawereld.

Crisis, impasse, toneelspel? Hoe omschrijf je de huidige staat van de politieke formatie? UvA-politicoloog Armèn Hakverdian bekijkt de laatste ontwikkelingen met een zeer kritische blik.

Je er ‘met een Jantje van Leiden vanaf maken’ is een gevleugelde uitdrukking, toch kennen maar weinig mensen kennen het echte verhaal van Jan van Leiden. Gelukkig is er nu een opera, geschreven door Serge van Veggel.

Mohammed Mohandis is 38 jaar, Tweede Kamerlid voor GroenLinks-PvdA en haalde vorige week voor het eerst zijn zwemdiploma, samen met zijn 10-jarige dochter. Vader en dochter vertellen over hun prestatie.

Het crème de la crème van het Nederlandse cabarettalent staat zaterdagavond in de finale van het Leids Cabaret Festival, maar eerst schuiven de finalisten Said El Hassnaoui, Tim Kroezen en David Linszen aan.

De Leidse schrijfster Aisha Dutrieux bracht deze week een nietsverhullende autobiografische roman uit over het seksuele misbruik door haar oom.

Showworstelen leeft al jaren underground, maar wordt steeds populairder. De 24-jarige Julia Suijkerbuijk is de ongekroonde koningin van de sport.

Tot slot is er live muziek NITS, cabaret van Zelm, Kiki Schippers en Aron Elstak en Teun van den Elzen is er met de column.