Podcast - Een Betere Podcast
In Een Betere Podcast gaat Talitha Muusse op zoek naar hoop voor een duurzame wereld. In elke aflevering praat ze met een bekende denker of doener uit de wereld van duurzaamheid. Wat kan Talitha leren van hun ervaringen en hoe houden zij hoop houden op een betere wereld?

Afleveringen

#5 - Jaap Korteweg ging van jager naar vegetarische slager

In aflevering 5 van Een Betere Podcast praat Talitha Muusse met Jaap Korteweg. De man achter de Vegetarische Slager heeft inmiddels een nieuw plan: melk maken van gras, maar zonder koe.
Jaap en Talitha praten over Jaaps verleden als boer, hoe de beste slager van Nederland dacht over de vegetarische slager en wat Jaaps visie is voor de toekomst.

#4 - Op Antarctica voelde Louise Vet zich één met de natuur

Talitha Muusse praat met biologe en ecologe Louise Vet. Zij adviseert politici, multinationals en regeringsleiders over natuur, milieu en biodiversiteit. Gelukkig kan zij ook nog gewoon van de natuur genieten. Of dat nou in Wageningen of op Antarctica is.

#3 - Reinier van den Berg maakt ingewikkelde klimaatproblemen begrijpelijk

Jarenlang presenteerde Reinier van den Berg het weer op RTL. Begin 2018 besloot hij voor zichzelf te beginnen om meer te kunnen betekenen in de strijd tegen klimaatverandering. Maar ondanks dat hij niet meer elke dag op tv is, is zijn werk in de kern nog steeds hetzelfde: grote problemen behapbaar maken.

#2 - De Jonge Klimaatbeweging staat op haar duurzame strepen

In deze aflevering van Een Betere Podcast praat Talitha Muusse met Werner Schouten, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Hij belde ooit Ed Nijpels om te vertellen dat de Jonge Klimaatbeweging zich terug trok uit het Klimaatakkoord. Als het moet, dan gaat de voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging op zijn strepen staan. Maar liever denkt hij constructief mee. Bijvoorbeeld over een klimaatautoriteit, die de politiek aan zijn duurzame beloften herinnert. Want zijn missie is duidelijk: de stem van jongeren moet gehoord worden in deze strijd voor hun toekomst.

#1 - Lowlands bouwt een carport van 90.000 zonnepanelen

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg probeert Lowlands op alle vlakken duurzaam te maken. In de eerste aflevering van Een Betere Podcast vertelt hij aan Talitha Muusse over de ambities van het festival. Een carport van 90.000 zonnepanelen moet straks het hele terrein van stroom voorzien. En als daarmee de stroomkosten omlaag gaan, kan de prijs van je ticket dan misschien ook omlaag?

Vanaf zondag 1 november: Een Betere Podcast

Vanaf zondag 1 november verschijnt hier de nieuwe serie van de EO en NPO Radio 2: Een Betere Podcast waarin Talitha Muusse praat met denkers en doeners uit de wereld van duurzaamheid.