De Keiharde Pödcast

#10 - Je eerste grote concertbezoek en gitarist Mark Smit van Serve (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #10 - Je eerste grote concertbezoek en gitarist Mark Smit van Serve (S07)

vr 24 maart 2023

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz dè metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Ignite en Gaerea.

In midden jaren 80 komt Berend van Beek in aanraking met heavy metal door een schoolvriend. Dio was de eerste aanraking en blijft zo'n beetje de rode draad in zijn muzieksmaak. Berend heeft alle concerten van Dio in Nederland gezien en dat deed hij samen met die schoolvriend nog steeds zijn beste maat is. Berend blijkt in het gesprek zelf bassist te zijn en heeft onder andere gespeeld in de band Wicked Mystic. Van Dio vraagt hij het nummer We Rock aan.

De band Serve is de afgelopen tijd hard bezig geweest met het schrijven van hun eerste full album. Op 18 april aanstaande verschijnt het deze plaat en de tweede single van deze schijf hoor je het eerst in De Keiharde. De song heet Enabler waarin een gastrol is weggelegd voor vocalist Alma Alizadeh (For I Am King). Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met gitarist Mark Smit over het komende album, deze nieuwe single en de bijbehorende video die volgens de band een hele belangrijke boodschap bevat. 

Suzanne was de afgelopen week bij een concert van Svalbard, Cult Of Luna en Russian Circles. Die laatste band maakte een dusdanige indruk op haar dat ze hen voor de tweede keer als tip mee heeft genomen.


In De Wissltap zette vorige week Boudewijn Kemner het nummer Shroud van Dead End op wisseltap 3. Deze week zet luisteraar Ruben Schoenmakers een nieuwe lekkere smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf? 


Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en jouw special brew voor De Wisseltap naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.

Playlist:

Ignite- Bleeding

Gearea- Deluge

Dio- We Rock

Russian Circles- DeficitServe- Enable

De Wisseltap