De Keiharde Pödcast

#9 - Kennismaken met The Human Abstract en Bob Bagchus van Siege Of Power (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #9 - Kennismaken met The Human Abstract en Bob Bagchus van Siege Of Power (S07)

vr 17 maart 2023

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz dè metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Electric Callboy en Dark Angel.

Via vrienden komt luisteraar Stef Prop uit bij De Keiharde. Na alle afleveringen te hebben geluisterd komt hij tot de conclusie dan de band The Human Abstract nog nooit is gedraaid. Hoog tijd volgens Stef om deze progressieve metal band uit de U.S. eens in De Keiharde te draaien. Oh ja, er komt ook nog een stukje van de Moonlight Sonata van Ludwig von Beethoven in de stijl van The Human Abstract voorbij. De track Antebellum wordt helemaal gedraaid.

Een aantal jaren geleden besluiten bassist Theo van Eekelen (o.a. ex Hail Of Bullets, ex Houwitser), gitarist Paul Baayens (o.a. Asphyx, ex Hail Of Bullets, Thanatos), drummer Bob Bagchus (o.a. ex Asphyx, Soulburn) samen voor de lol muziek te gaan maken. In de Amerikaan Chris Reifert (Autopsy) wordt de vocalist gevonden. De samenwerking wordt op het album Warning Blast voor het eerst hoorbaar. De plaat klinkt als een jamsessie, a jamming affair by four friends, en zo was het eigenlijk ook. Nu, vijf jaar later, is daar het album This Is Tomorrow. Deze keer zijn de songs en ideeën voor songs, merendeel door gitarist Paul Baayens wel van tevoren gemaakt. Het resultaat is een hele vette aan thrash gelieerde deathmetal met hier en daar doom invloeden. Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met drummer Bob Bagchus en praten over het nieuwe album, de reden waarom we de band niet live gaan zien en de toekomstplannen van Bob waarin ook een samenwerking met de oude kern van Asphyx op de rol staat.

Suzanne zag op het Grauzone festival de band A Place To Bury Strangers en was van dat optreden zwaar onder de indruk. Zo zwaar dat ze de band als tip heeft meegenomen naar De Keiharde Studio. 

Op De Wisseltap zette Jochem Boer vorige week het nummer Slasher vanOmnium Gatherum op tap 1. Deze week zet luisteraar Boudewijn Kemner een nieuwe lekkere smaak op de wisseltap. Maar welke haalt hij eraf? 

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en jouw special brew voor De Wisseltap naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.
Playlist:

Electric Callboy- Hypa Hypa

Dark Angel- Leave Scars

The Human Abstract- Antebellum

A Place To Bury Strangers- I Lived My Life To Stand In The Shadow Of Your Heart 

Siege Of Power- Ghosts Of Humanity

De Wisseltap