De Keiharde Pödcast

#7 - Avatar op verzoek en drummer David Schermann van Bodyfarm (S07)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #7 - Avatar op verzoek en drummer David Schermann van Bodyfarm (S07)

vr 3 maart 2023

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz dè metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Stone Sour en Dream Theater.

Samen met zijn zoon ziet luisteraar Ronald Cuijlits de band Avatar op Dynamo Metalfest. Hij vindt de band meteen, volgens zijn eigen woorden, 'GE-WEL-DIG!!' Ronald vertelt in het gesprek wat hij zo goed vindt aan de band en waar hij verder door wordt gegrepen In maart gaan ze weer samen naar de show in Tilburg en voor nu heeft hij Smells Like A Freakshow aangevraagd.

Vier jaar moesten de liefhebbers van death- thrashmetal erop wachten maar nu is de nieuwe plaat van Bodyfarm bij je platenboer. Het album heet Ultimate Abomination en is wereldwijd zeer positief ontvangen. Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met drummer David Schermann over de tussenliggende vier jaren, het verlies van Thomas Wouters die op 31-jarige leeftijd overleed, hoe de band zichzelf hiervan herstelde en natuurlijk over Ultimate Abomination. Van het album wordt The Swamp gedraaid en David legt uit dat zo'n nummer voor een drummer uitdagender is dan enkel blastbeats rammen.

Suzanne was de afgelopen dagen in een Vlaamse trip tijdens concerten van Psychonaut, Brutus en Doodseskader en van die laatste band heeft ze een tip meegenomen.

Op De Wisseltap zette Jacob Schram vorige week het nummer Forgone Part II van In Flames op tap 2. Deze week zet luisteraar Jeffrey Smits-Velthuijs een nieuwe lekkere smaak op de wisseltap. Maar welke haalt hij eraf? 

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en jouw special brew voor De Wisseltap naar: dekeiharde@avrotros.nl, volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast of stuur een appje/ audiobericht naar 06 8109 3929. Vind het je leuk om door ons te worden gebeld en een Keiharde Pödcast t-shirt te verdienen, zet dan ook je telefoonnummer in je bericht.

Playlist:

Stone Sour- The Hoiuse Of Gold & Bones

Dream Theater- As I Am

Avatar- Smells Like A Freakshow

Doodseskader- It's Not An Adidiction If You Don't Feel Like Quitting

Bodyfarm- The Swamp

De Wisseltap